MotoGP: Rossi en Pedrosa stelen de show achter Lorenzo

images_MotoGP_2015_september_150927_ARA_MotoGP_rossi-pedrosa

Wel twintig keer probeerde Valentino Rossi langs Dani Pedrosa te komen in een bloedstollend duel om de tweede plaats in de MotoGP van Aragon. Maar wat de oude meester ook probeerde, Pedrosa bezweek niet onder de druk. Het gevecht was zonder twijfel het hoogtepunt van de Aragon GP, die werd gewonnen door Jorge Lorenzo.

Lorenzo kreeg niets mee van wat er achter zijn rug gebeurde. De Spanjaard was vanaf de start op het circuit Motorland weg en bleef weg. Op zijn pitbord zag hij dat al in de tweede ronde de grootste bedreiging, in de persoon van Marc Marquez, was verdwenen. Marquez, gestart vanaf pole position, ging in een van de linkerbochten onderuit en zag zijn toch al kleine kansen in het wereldkampioenschap verdampen. 

Voor Valentino Rossi was de val van Marquez juist uitstekend nieuws. Rossi reed op dat moment op de vijfde plaats en hij wist dat dat bij lange na niet genoeg was om zijn marge van 23 punten op Jorge Lorenzo te verdedigen. Er was Rossi daarom alles aan gelegen zo ver mogelijk naar voren te geraken. Andrea Iannone was geen probleem voor de Yamaha-coureur, die zodoende op de derde stek kwam te rijden. Maar Dani Pedrosa was een onverwachts tough cookie voor Rossi.

De Italiaan haalde alles uit de kast, maar vergeefs. “Ik heb geen idee hoe vaak ik het heb geprobeerd, maar Dani gaf geen centimeter toe,” zuchtte Rossi. “Die vijf punten extra voor de tweede plaats heb ik hard nodig, dus ik heb iedere kans gegrepen die ik zag, zelfs op onmogelijke punten waar ik wist dat inhalen eigenlijk niet kon. Ik hoopte dat ik Dani daar kon verrassen, maar hij trapte er niet in. Het was een heerlijke race, ik heb geknokt voor wat ik waard ben, maar complimenten voor Dani en de felicitaties aan Jorge.”

“Dit spel is Valentino’s sterkste punt en mijn zwakke,” erkende Pedrosa. “Het was zo spannend. Iedere bocht verwachtte ik hem, soms zag ik zijn voorwiel naast me, soms dook hij binnendoor, maar dan kon ik er toch weer terug langs. In de laatste ronde wist ik dat ik net nog een beetje over had. Het was een geweldig gevecht en ik ben echt trots dat ik hem achter me heb weten te houden.”

Lorenzo verheugde zich erop de race terug te kijken. Niet alleen voor het duel van zijn rivalen, maar ook om nog even na te genieten van zijn eigen overwinning. Die leverde hem behalve de door hemzelf ontworpen trofee (foto) 25 waardevolle punten op, waarmee hij de marge op Rossi verkleinde tot 14 punten. Met nog vier races te gaan, stijgt de spanning langzamerhand naar een kookpunt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen