MotoGP: Strafpunt voor Rossi, pole voor Lorenzo

images_MotoGP_2015_september_150912_RSM_MotoGP_tribune

Valentino Rossi heeft een strafpunt gekregen van de wedstrijdleiding omdat hij in de slotfase van de kwalificatie voor de GP van San Marino & Rimini zijn teamgenoot Jorge Lorenzo (foto) in de weg reed. Lorenzo, die bezig was aan zijn snelle ronde, moest remmen en om Rossi heen, waardoor hij tijd verloor. Desondanks start Lorenzo morgen vanaf pole position. Rossi begint in zijn thuiswedstrijd op het circuit van Misano vanaf de derde plaats. Marc Marquez staat met zijn Honda tussen de twee Yamaha’s in.

Opvallend genoeg was geen van de drie heren op de eerste rij echt tevreden met de kwalificatie. Marc Marquez reageerde gefrustreerd. “Ik heb veel te veel fouten gemaakt. Dat ik op de eerste rij sta is een pure meevaller.” Ook Jorge Lorenzo was niet blij, ondanks een baanrecord en pole position. “Eerst maakte ik zelf een fout in een van de bochten, waardoor ik het gas dicht moest draaien en de ronde erna reed Valentino ineens behoorlijk langzaam in de weg. Mijn snelle rondes waren dus bepaald niet perfect.”

Rossi bood zijn excuses aan aan zijn teamgenoot. “Ik reed natuurlijk niet expres in de weg. Ik zat op het grote tv-scherm te kijken of ik nog genoeg tijd had voor nog een ronde en had niet in de gaten dat Jorge zo dicht in de buurt zat. Gelukkig heeft hij nog altijd gewoon de pole position, dus hij heeft geen schade geleden.” Op vragen of hij op dat grote scherm dan niet had gezien dat Lorenzo eraan kwam en bezig was aan een flying lap, antwoordde Rossi ontkennend.

Zijn Spaanse teamgenoot is de belangrijkste rivaal van Rossi in de strijd om de wereldtitel. Door zijn zege op Silverstone twee weken geleden kwam Rossi weer aan de leiding, maar de marge van de Italiaan is flinterdun. Met een pole position is Lorenzo weer enigszins in het voordeel. In de achtertuin van Rossi, die een paar kilometer van het circuit van Misano vandaan woont, eindigde Lorenzo nog nooit slechter dan de tweede plaats. 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden