MotoGP Tsjechië: Snelste tijd Marquez na miraculeuze redding

images_2016_MotoGP_08_160819-marquez-safe

 MotoGP: Snelste tijd Marquez na miraculeuze redding
 Moto2: Zarco pakt marge van slechts 0,002
› Moto3: Binder opnieuw dominant

Snelste tijd Marquez na miraculeuze redding 

In Assen had Marc Marquez twee miraculeuze reddingen nodig, de save op de eerste dag van de GP van Tsjechië mocht er ook zijn. Op zijn knie duwde Marquez zichzelf en de Honda weer overeind om niet veel later de snelste tijd van de dag te noteren. Met die tijd drukte hij Jorge Lorenzo van de voorlopige poleposition. Andrea Iannone verwees Lorenzo vervolgens naar de derde plaats.

In de eerste training was Marquez nog zesde, maar een paar aanpassingen aan de motor betekenden dat de Spaanse leider in de tussenstand een flinke stap kon maken. Het ging zo hard, en Marquez ging zo schuin door de bocht (met een hellingshoek van 67,5 graden) dat de voorkant van de machine wegschoof. Feitelijk was Marquez al gecrasht, maar met zijn knie aan de grond wist hij zich weer op te duwen. “Daarna ben ik meteen de pits in gereden, want mijn hart zat in mijn keel”, vertelde Marquez. Klik hier voor de beelden 

Andrea Iannone ging verder waar hij een weekje geleden in Oostenrijk mee bezig was: heel hard vooraan rijden. In de eerste training was de Ducaticoureur de snelste, in de tweede moest hij alleen Marquez voor zich dulden. “Ik ben heel blij. Ik had wel verwacht dat we snel zouden zijn in Brno, maar niet dat we zó snel zouden zijn”, zei Iannone.

Jorge Lorenzo zette zijn Yamaha op de derde plaats, net voor Hector Barbera en Valentino Rossi.

Zarco pakt marge van slechts 0,002

In de ochtendtraining was Alex Marquez nog de snelste Moto2-coureur, maar in de tweede sessie was het regerend wereldkampioen Johann Zarco. De Fransman bleef zijn concurrent Tom Luthi slechts tweeduizendsten voor. Luthi op zijn beurt bleef Lorenzo Baldassari, die grote indruk maakte op de eerste dag in Brno, net voor.

Marquez moest het in de middagsessie doen met de achtste tijd. Opmerkelijk was de tijd van Danny Kent. De Moto3-kampioen kon tot nu toe nog niet veel laten zien in de Moto2, maar reed vandaag naar de vijfde tijd.

Binder opnieuw dominant

Enea Bastianini bepaalde de norm in de Moto3 door lange tijd bovenaan te staan. Uiteindelijk was het toch weer kampioenschapsleider Brad Binder die de dag met de snelste tijd afsloot. Na Binder kwam ook Andrea Migno nog onder de tijd van Bastianini.

Livio Loi wist zich prima te verbeteren. In de eerste training reed de kleine Belg de zeventiende tijd op 1,6 van de pole, in de tweede training werd hij tiende op 1,0 van de pole. Bo Bendsneyder eindigde op de negentiende plaats.

Teameigenaar Valentino Rossi bevestigde dat de schorsing van Romano Fenati is omgezet naar ontslag. Fenati zal ook niet met het team Sky VR46 naar de Moto2 gaan. Lorenzo Dalla Porta zal Fenati vanaf Silverstone (2-4 september) vervangen. In Tsjechië is nog geen vervanger voor de Italiaan.

 

Foto's: MotoGP.com en screenshot tv 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden