Motor Haas F1 kan voorlopig nog niet worden gestart

1018222152-LAT-20200903-GP2008_110132_ONZ6043-493

De motor van Haas F1 kan nog niet voor de eerste keer in 2021 ronken, omdat de Italiaanse technici niet naar het Verenigd Koninkrijk kunnen komen, meldt Auto, Motor und Sport.

Sinds het debuutseizoen van de renstal in 2016 rijdt het Amerikaanse team met de Ferrari-motor achterin de bolide. De Italiaanse motor is al op locatie, maar de Ferrari-werknemers, die de motor moeten starten, kunnen niet naar Engeland vliegen vanwege de strenge coronamaatregelen.

''Als ik naar Engeland wil vliegen, zou ik eerst twee weken in quarantaine moeten. Alleen atleten zijn van die regel uitgezonderd''

De auto wordt sinds dit jaar in Banbury in elkaar gezet. Iets wat voorheen in Italië gebeurde. ''Dit jaar is dat logistiek eenvoudiger dan onze onderdelen naar Italië te sturen voor assemblage", vertelt teambaas Guenther Steiner, die momenteel zelf ook vast zit in de Verenigde Staten.

''Als ik naar Engeland zou willen vliegen, zou ik eerst twee weken in quarantaine moeten. Alleen atleten zijn van die regel uitgezonderd'', legt Steiner uit.

Steiner vertelt dat het komende seizoen een overbruggingsjaar voor Haas zal zijn. Het gaat geen gebruik maken van de twee beschikbare tokens om de auto te kunnen ontwikkelen, maar toch staat er wel een andere auto in Bahrein op de grid.

''De voorvleugel, de luchtstroomgeleiders achter de bargeboards en de remkoelingen zijn nieuw, omdat we die moesten aanpassen aan de nieuwe vloer. Ook de tijd die er dit jaar in de windtunnel mag worden gestoken, gaan we gebruiken voor de auto van 2022'', besluit Steiner.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden