Volgens Magnussen heerst er een goede sfeer bij Haas na vertrek Steiner

door Shakyra van den Heuvel
giovinazzi haas cota 2022

Aan het begin van 2024 werd bekend dat het contract van Guenther Steiner niet werd verlengd bij het team van Haas. Hij is inmiddels vervangen door de Japanner Ayao Komatsu. Magnussen is van mening dat er een goede sfeer hangt nu er veranderingen binnen het team zijn doorgevoerd.

De populariteit van Guenther Steiner was de afgelopen jaren enorm gestegen. Mede door de Netflix-serie Drive to Survive werden zijn uitspraken bekend en was hij inmiddels onmisbaar geworden in de paddock. Magnussen is blij met de komst van nieuwe teambaas Komatsu. Hij was eerder het hoofd van engineering binnen het team en brengt dus veel technische kennis met zich mee. "De sfeer is erg goed in het team. Ik denk niet dat iemand iets tegen Guenther had, maar uiteindelijk zijn we hier om te strijden en resultaten te boeken, en we hebben niet de progressie gehad waar we op hoopten", aldus Magnussen tegen F1.com. Kevin Magnussen heeft vertrouwen in de toekomst en in het komende seizoen. "Voor nu zijn het in ieder geval positieve signalen dat we vooruitgang hebben geboekt met de problemen die we vorig jaar hadden."

Kevin Magnussen Haas Imola
Foto: Haas F1 Team Media (LAT Images)

Vertrek Steiner

Het contract van Steiner liep af en werd door het team van Haas niet verlengd. Door Ayao Komatsu aan te stellen als nieuwe teambaas hopen ze een nieuwe frisse wind binnen het team te krijgen. Gene Haas, eigenaar van Haas, wil graag stappen zetten naar het middenveld. Hij is er dan ook van overtuigd dat dit mogelijk zal zijn door de nieuwe leiding van het team. "Iedereen praat meer met elkaar en ik denk dat er tot nu toe meer eenheid is. We zullen zien hoe het uitpakt. Ik denk dat de sfeer tot nu toe erg positief is."

Lees ook: Fernando Alonso: ''Negentien coureurs denken dat ze titel in 2024 niet gaan winnen''

Lees ook: Losse putdeksel hindert opnieuw Formule 1-test in Bahrein

Lees ook: Frédéric Vasseur: “Red Bull heeft duidelijk voorsprong”

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden