Fernando Alonso: ''Negentien coureurs denken dat ze titel in 2024 niet gaan winnen''

door Amber Buwalda
aston martin 2024

Aston Martin-coureur Fernando Alonso denkt dat 19 van de 20 Formule 1-coureurs door de wintertest in Bahrein al weten dat ze het kampioenschap in 2024 niet zullen winnen. De Spanjaard verwacht dat coureurs door de huidige dominantie van Red Bull niet durven dromen over het winnen van het wereldkampioenschap in 2024.

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso is van mening dat regerend constructeurskampioen Red Bull andere teams dit jaar wederom een stap voor zal zijn. Hij doelt hiermee op de uitgebreide veranderingen die zijn doorgevoerd op de RB20, waaronder de veranderde sidepods die veel weg hebben van de sidepods van de Mercedes-bolide van vorig jaar. Fernando Alonso is er na twee testdagen van overtuigd dat het wederom een dominant jaar voor Red Bull gaat worden. ''Ik heb geen glazen bol om te weten wat de anderen gaan doen, maar ik weet dat Max de huidige wereldkampioen is en dat Red Bull de sport domineert. Het concept dat ze dit jaar presenteren is een verrassing. Op dit moment moeten we ze in de gaten houden en kijken hoe ze presteren. Ik denk dat negentien coureurs in de paddock nu al zullen denken dat ze het kampioenschap niet gaan winnen dit jaar. Het gebeurt 99% van de tijd in je carrière. Dit is een wrede sport'', concludeert Alonso bij Motorsport.com.

'Door Red Bull en Max minder kans om te winnen'

Fernando Alonso is tevreden met het resultaat van de testdagen, maar wil niet te hard van stapel lopen. De Spanjaard denkt dat alle teams hun auto hebben verbeterd ten opzichte van vorig jaar. ''Deze dagen zijn heel intens, alles wordt in anderhalve dag gepropt voor de coureurs. We hebben een stap vooruit gedaan met deze auto, hij voelt beter. Er is meer data, we zijn blij met het gevoel van de auto. Ik denk dat iedereen dit jaar een stap voorwaarts heeft gemaakt, dus het kan heel spannend worden. Ik denk dat het moeilijk is om nu al te zeggen of we een racewinnende auto hebben. Na het zien van Max en de Red Bull-auto van dit jaar zijn er voor iedereen minder kansen om dit jaar een race te kunnen winnen. Dit is hoe het is en daar moeten we het mee doen'', verzucht Alonso bij F1.com.

Lees ook: Losse putdeksel hindert opnieuw Formule 1-test in Bahrein

Lees ook: Verstappen tevreden na eerste testdag: "Balans was erg goed"

Lees ook: Marko over F1-contract Verstappen: "Max kan beroep doen op clausule in zijn contract"

door Amber Buwalda

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden