Sidepods Red Bull alleen voor eerste drie Grands Prix ontworpen

Australië red bull

Red Bull zal tijdens de Grand Prix van Japan al met nieuwe sidepods komen, volgens informatie die Motorsport.com heeft verkregen. De sidepods die bij de onthulling op 15 februari te zien waren, zouden speciaal voor warme omstandigheden ontworpen zijn.

Op 15 februari tijdens de onthulling van de RB20, viel op dat de nieuwe Red Bull-bolide zich heeft voorzien van sidepods die akelig veel op de sidepods van de Mercedes W14 lijken. Bij Mercedes werkte dit plan niet zoals verwacht, maar de aerodynamica-afdeling van Red Bull zag daar wel iets in. Met een nieuwe motorkapstyling en een nieuw sidepodontwerp lijkt Red Bull het roer aardig om te gooien. Motorsport.com heeft echter vernomen dat dit sidepodontwerp alleen zal worden gebruikt in de hete omstandigheden van de pre-season testdagen en de races van Bahrein, Saudi-Arabië en Australië.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Red Bull Racing, Instagram

Vanaf Japan 'zeropod'-ontwerp

Wanneer Red Bull in april naar Japan afreist, waar de temperaturen zullen dalen en koeling minder nodig zal zijn, zullen zij een nieuw ontwerp meenemen. Dit ontwerp zou doen denken aan het 'zeropod'-ontwerp van Mercedes. Met dit concept heeft Mercedes in 2022 en 2023 veel moeite gehad om goed te presteren. De Duitse renstal had met dit concept gehoopt meer downforce te kunnen halen en de gegevens uit de windtunnel lieten geweldige statistieken zien. Dit was jammer genoeg niet te vergelijken met de realiteit in verband met van hobbels in het asfalt en andere factoren die slecht te meten zijn in de simulator.

Zie ook: Christian Horner beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, advocaten bieden schikking

Zie ook: Fernando Alonso noemt beperkt aantal testdagen ‘oneerlijk’

Zie ook: Leclerc wist van Ferrari's Hamilton-plan bij tekenen nieuw contract

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden