Motoren Red Bull Racing vanaf volgend jaar niet meer hernoemd

inarticle_footer_honda_1_4231231

Red Bull gaat vanaf volgend seizoen gewoon met Honda-krachtbronnen rijden en de motoren niet rebranden, zoals het de afgelopen drie jaar heeft gedaan.

Sinds 2016 zijn de Renault-motoren achterin de RB’s voorzien van een TAG Heuer-sticker. Nu Red Bull vanaf 2019 overstapt naar Honda is er achter de schermen ook druk gesproken over welke naam de motoren en het nieuwe team gaan krijgen. Daarbij waren niet alleen Honda en Red Bull betrokken, maar ook Aston Martin.

Het Britse automerk is sinds vorig seizoen titelsponsor van Red Bull en zou zelfs overwegen om vanaf 2021 zelf als motorleverancier aan de bak te gaan. Het zou dan ook niet onlogisch zijn om de Honda-krachtbronnen de komende twee jaren te voorzien van Aston Martin-stickers, maar er is besloten dat niet te doen. Aston Martin blijft voor zover bekend wel titelsponsor van Red Bull.

Tegen Speedweek legt Honda-chef Masahi Yamamoto die ietwat geforceerde constructie met twee automerken als volgt uit: "Aston Martin staat voor sportwagens en dat overlapt eigenlijk alleen met ons model NSX. We hebben het op directieniveau besproken en niemand vond het een probleem. Het grappige is dat er onlangs tegenover ons hoofdkantoor in Tokio een nieuwe autodealer is geopend. Welk merk? Aston Martin."

Het is niet voor het eerst dat een renstal met de stickers van meerdere automerken rondrijdt. Het ultieme voorbeeld is Lotus dat in 2011 voluit Lotus Renault GP heette en buiten die merken ook nog eens was bestickerd met het logo van Lada, de persoonlijke sponsor van coureur Vitali Petrov.

636-700x467
Nick Heidfeld in de Lotus Renault GP R31 (c) Renault Sport

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden