Motorsportlegende Angel Nieto (70) overleden

170803_Angel-Nieto_1

In een ziekenhuis op Ibiza is de Spaanse motorsportlegende Angel Nieto overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval. De 70-jarige Nieto zette motorsport in Spanje op de kaart. Hij won negentig Grands Prix en werd maar liefst dertien keer wereldkampioen – uit bijgeloof sprak hij liever van 12 + 1.

Vorige week, op 26 juli, raakte Nieto ernstig gewond toen hij op de quad van achteren werd aangereden door een auto. Omdat er bloedpropjes in zijn hersenen zaten, kon hij niet worden geopereerd en werd hij in coma gehouden. Zijn toestand leek zodanig te verbeteren dat de artsen Nieto uit zijn coma wilden laten ontwaken, maar in dat proces ging het vandaag ineens snel achteruit. Een geplande persconferentie voorafgaand aan de MotoGP van Tsjechië in Brno, waarbij Nieto’s zoon Pablo (teammanager van het Sky VR46 Moto3-team) tekst en uitleg zou geven over de toestand van zijn vader, werd vanochtend afgelast. Aan het begin van de avond kwam het bericht dat Angel Nieto aan zijn verwondingen was overleden.

reddit-700x380
Schumacher in gevecht met Häkkinen (l) en Alesi (r) (c) Reddit
Nieto was een van de succesvolste en belangrijkste motorcoureurs van zijn tijd, met negentig Grand Prix-overwinningen, zes wereldtitels in de toenmalige 50cc-klasse en zeven titels in de 125cc. Zijn eerste wereldtitel behaalde Nieto in 1969, de laatste in 1984. Na zijn actieve carrière als coureur leidde Nieto diverse teams. Onder leiding van Nieto werd Emilio Alzamora in 1999 wereldkampioen 125cc. Ook Nieto's zoons en een paar neven kwamen met wisselend succes in de Grand Prix terecht.

https://www.youtube.com/watch?v=mKLq-H1zcP0

 

Foto's: MotoGP.com

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen