Michele Mouton (FIA): 'Niet Carmen Jordá, maar Beitske Visser in F1'

images_Nieuws_Michele_Mouton_1982

De Française Michele Mouton is voorzitter van de FIA-commissie voor vrouwen in de autosport. Ze won zelf ooit vier WK Rally's en coördineert tegenwoordig de ontwikkeling van vrouwelijke coureurs. In het optreden van Carmen Jordá is zij niet geïnteresseerd. Zij heeft liever dat èchte talenten doorstoten richting de Formule 1, zoals de Nederlandse Beitske Visser.

Mouton is zelf geen vreemde in de top van de autosport. In 1982 was zijn de eerste vrouw die een WK Rally wist te winnen als fabrieksrijder voor Audi. Alleen Walter Röhrl wist haar dat jaar van het werldkampioenschap af te houden.

Desgevraagd gaf zij gisteren haar visie op de top van de vrouwen in de autosport en het optreden van de Spaanse Carmen Jordá (44 GP3-start, nul punten), test- en ontwikkelingscoureur bij Lotus F1. Mouton: "Als ik namen zou noemen van vrouwen die het in zich hebben om de Formule 1 te halen, dan zeg ik Simona de Silvestro, Danica Patrick, Susie Wolff of misschien zelfs Beitske Visser, die goed presteert in de Formule Renault 3.5 Series. Deze vrouwen hebben goede resultaten behaald in hun carrière. Andere minder succesvolle vrouwen (lees: Carmen Jordá, red.) is het gelukt om de autosportladder te beklimmen, maar dat heeft meer te maken met marketing en politiek, en daar ben ik niet in geïnteresseerd.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden