Mysterie van 'The Battle Of The Bottle' eindelijk ontrafeld

bottlebattle

Alfa Romeo heeft na elf jaar eindelijk het mysterie onthuld van de ongeopende fles Mumm-champagne in de prijzenkast van het team dat vroeger onder de naam Sauber door het leven ging.

Het Zwitserse team won sinds haar oprichting in 1993 slechts één Grand Prix, die van Canada in 2008. Robert Kubica was dat jaar de snelste op het Circuit Gilles Villeneuve, voor teamgenoot Nick Heidfeld. Na afloop van de race liet de Pool zich de champagne goed smaken, maar hij was ook niet te beroerd om de magnum met zijn monteurs te delen.

Daar begon de ellende die inmiddels bekend is komen te staan als The Battle Of The Bottle. Nadat het team was uitgefeest, ontspon zich namelijk een politiek spel over wie de fles mocht houden: BMW of Sauber? Een discussie die uiteindelijk werd gewonnen door BMW dat in die jaren als constructeur stond ingeschreven en de aangebroken fles in het eigen museum wilde tentoonstellen. Sauber besloot bij de Formule 1-organisatie een verzoek in te dienen voor een replica van de fles. Aan dat verzoek werd voldaan en sindsdien staat er in de prijzenkast van Sauber een onaangebroken fles Mumm.

Overigens staat de trofee van de Grand Prix van Canada van 2008 ook in de prijzenkast in Hinwil.

Wil je alles weten over de Grand Prix van Canada? Luister naar de podcast Formule 1 aan Tafel voor een vooruitblik:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden