Nakagami ook in 2019 in MotoGP bij LCR Honda

img_0425

Voorafgaand aan de MotoGP van Japan maakte LCR Honda bekend dat Takaaki Nakagami ook in 2019 bij het team zal blijven. De 26-jarige Japanner, geboren in Chiba, krijgt opnieuw de beschikking over een Honda RC213V, evenals zijn teamgenoot Cal Crutchlow.

Nakagami is bezig aan zijn eerste seizoen in de MotoGP en nog volop verwikkeld in de strijd om de titel Rookie of the year. Hij is de enige Japanse coureur in de MotoGP en daarom was er voor Honda een extra belang om Nakagami te behouden. “Takaaki is goed bezig”, stelt HRC-directeur Tetsuhiro Kuwata. “Hij zit in zijn rookieseizoen en we weten dat dat een enorme uitdaging is voor elke rijder. Hij is nog steeds aan het leren, maar vertoont elke race vooruitgang en we hebben er vertrouwen in dat deze ervaring hem zal helpen.”

Teameigenaar Lucio Cecchinello is het daarmee eens. “In een aantal races eindigde ‘Taka’ als beste rookie. Dat is een bijzondere prestatie. Hij toont de wil om te leren en is daarnaast een prettig mens om erbij te hebben.”

In de slotfase van het seizoen, en met name in zijn thuiswedstrijd komend weekend op het Twinring Circuit in Motegi, hoopt Nakagami zijn positie als Rookie van het jaar te verstevigen en te bevestigen. “Het is een eer om voor Honda uit te komen in de MotoGP en ik zal er alles aan doen het vertrouwen niet te beschamen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden