photo5881790569380951435

De NASCAR-cup coureurs hebben er inmiddels drie races opzitten. De Clash, vervolgens de klassieker Daytona 500 en afgelopen weekend de race op de Daytona road course. De laatste twee kenden allebei een nieuwe NASCAR-winnaar. Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Rick Winkelman terug op het eerste NASCAR-races van 2021.

NASCAR trapte op 10 februari af met de clash, een soort all-star race, als opwarmertje voor het seizoen. Die race telde nog niet mee voor het kampioenschap en werd gewonnen door Kyle Bush. Vervolgens schreef Michael McDowell op 14 februari geheel onverwachts de Daytona 500 op zijn naam.

Het was de eerste van 36 races in het kampioenschap dit jaar. “Een totale underdog, maar dat zie je wel vaker in NASCAR. Alleen McDowell was toch wel een hele grote, verrassende winnaar, want 357 wedstrijden had hij al gereden, nooit gewonnen en in zijn 358e race pakt hij dus de zege, nota bene bij de Daytona 500”, aldus Rick Winkelman.

Door deze overwinning wist McDowell zich ook gelijk te plaatsen voor de play-offs. “Dat is voor hem, als "kleine" coureur, van een klein team heel bijzonder. Of hij lang in de play-offs zal blijven, gaan we allemaal later in het jaar wel zien, maar het geeft wel weer de onvoorspelbaarheid van NASCAR aan”, vervolgt Winkelman.

Daytona road course

Afgelopen weekend was er van deze onvoorspelbaarheid op de Daytona road course ook wel sprake. De road course is niet de oval van Daytona. Maar deze race werd deels op de oval, deels binnenterrein gereden. Christopher Bell won daar zijn allereerste race in NASCAR. Een belangrijk verschil tussen McDowell en Bell was echter wel, dat Bell voor één van de absolute topteams rijdt. Het Toyota A-team van Joe Gibbs Racing, daarnaast is Bell een heel groot talent.

“Hij kwam vorig jaar niet helemaal uit de verf, maar nu met die overwinning is hij misschien wel los. Nog geen hele bekende naam bij de mensen die NASCAR misschien niet wekelijks volgen, maar ga die naam maar wel alvast een beetje onthouden. Christopher Bell dat is een man voor de toekomst”, sluit Winkelman af.

Zondagavond wordt de volgende NASCAR-race verreden. De coureurs blijven in Florida waar ze rijden op de oval in Homestead Miami.

De volledige audio-update van Rick Winkelman is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: NASCAR update Rick Winkelman: "Beste wedstrijd van dit jaar"
Lees ook: NASCAR update Rick Winkelman: Logano winnaar in koud Kansas

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden