NASCAR-update Winkelman: "Bowman wint in Richmond"

photo5881790569380951435

Voor Grand Prix Radio blikt Rick Winkelman terug op de race die het afgelopen weekend in de NASCAR werd verreden. Voor de dertiende race reisden de teams af naar Richmond om op de Richmond International Raceway de degens met elkaar te kruisen. 

"Eerlijk is eerlijk; de race van afgelopen zondagavond op de korte baan in Richmond was niet zo spannend. Ook dat gebeurt wel eens in de NASCAR. Gelukkig hebben we 38 wedstrijden per jaar en het merendeel daarvan is spannend. Richmond was dat niet", begint Winkelman. 

Bowman verrast Hamlin en Truex Jr.

"Er waren wel twee coureurs die het sterkste waren; Danny Hamlin en Martin Truex Jr. Beiden gingen veel rondes aan de leiding. Truex heeft dit jaar al twee keer gewonnen. De enige coureur die meerdere races wist te winnen dit jaar. Hamlin scoort iedere race een ereklassering, maar heeft nog niet gewonnen dit seizoen en dat gebeurde nu ook niet. In de slotfase kwam Bowman naar voren en wist hij de race te winnen."

"Op Talladega kan van alles gebeuren"

Volgende week gaat het NASCAR-circus door naar Talladega. Ten opzichte van de race in Richmond, gaat dit wel een geweldige race worden volgens Winkelman.

"Van de volgende wedstrijd weten we sowieso dat hij heel spannend gaat worden, wat er ook gaat gebeuren. Want daar kan van alles gebeuren. We hebben het dan ook over Talladega. Een van de super speedways op de NASCAR-kalender. Deze race is zondagavond vanaf 20.00 uur live te zien op ZiggoSport."

Lees ook: Dramatisch weekend Nabuurs en Rappange in GT4-series

Lees ook: Alex Palou wint seizoensopener IndyCar Series

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden