Nicholas Latifi: 'Dit was laatste seizoen in de Formule 2'

WilliamsF1_4856_HiRes

Dat Nicholas Latifi volgend seizoen bij Williams de opvolger wordt van Robert Kubica is een publiek geheim, maar nog steeds niet officieel bevestigd door het team. De 24-jarige Canadees heeft in een interview met de Gazzetta dello Sport echter een kleine hint gegeven.

Latifi kwam dit seizoen voor het zesde jaar op rij in actie in de GP2/Formule 2. Daarnaast reed hij voor Williams zes vrije trainingen in de Formule 1. In het vraaggesprek met de Italiaanse krant zegt hij dat al begin dit jaar duidelijk was dat hij de Formule 2 aan het einde van 2019 zou verlaten: "Direct bij de start van het seizoen wist ik al dat het mijn laatste seizoen zou zijn, of het nu een goed of slecht jaar zou zijn." Latifi finishte het F2-seizoen als tweede achter Nyck de Vries. "Ik ben blij een goed seizoen te hebben gedraaid. We zullen wel zien wat de plannen voor volgend jaar zullen zijn."

Het stoeltje van Kubica bij Williams is het enige vrije stoeltje in de Formule 1, hoewel ook Racing Point nog niet officieel Lance Stroll voor komend seizoen heeft vastgelegd.

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden