Nicholas Latifi: "Geweldig dat we ons doel gehaald hebben"

WilliamsF1_49687_HiRes

Nicholas Latifi is blij met zijn achtste plek in de Grand Prix van Hongarije. Samen met teamgenoot George Russell zorgde hij voor dubbele punten voor het team van Williams. Volgens Latifi was het hun doel om punten te krijgen voor het team dat nu achtste staat in het kampioenschap.

"Het is heel belangrijk voor het team dat we deze punten hebben," zegt Latifi tegen Ziggo Sport. "Om eindelijk twee auto's in de punten te hebben en een achtste plaats in het kampioenschap... Dat is geweldig! Dat was ons doel."

Nicholas Latifi / Williams Racing / Boedapest / Hongarije / 2021
Foto: Williams Racing Photos

Derde plaats

Even leek het erop dat er een Williams op het podium ging eindigen. Aan het begin van de herstart reed Latifi namelijk op de derde plaats, maar na een pitstop zakte hij toch weer terug. Zelf zegt hij dat hij nauwelijks besefte dat hij op plek drie reed. "Ik moest eerst nog even bijkomen van het feit dat ik voor auto's reed waar ik normaal nooit voor zit," lacht hij.

Latifi zegt dat hij probeerde de race uit te rijden in plaats van te vechten voor plaatsen. Hij had ook moeite met de slijtage van de banden, maar hij wist zijn plaats in de punten te behouden. "Het is een hele fijne boost om mee te nemen in de zomerstop," aldus Latifi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicholas Latifi (@nicholaslatifi)

Lees ook: Bottas en Stroll krijgen vijf plekken gridstraf voor GP België

Lees ook: Esteban Ocon euforisch na behalen eerste F1-overwinning

Lees ook: Reprimandes voor Sainz, Vettel, Stroll en Bottas

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden