Nicholas Latifi ‘ongelukkig’ met laatste rode vlag in Q1

WilliamsF1_46765_HiRes

De laatste rode vlag in Q1 van de kwalificatie viel voor Nicholas Latifi net ongelukkig. Dat vertelde hij tegen Ziggo Sport. Hij zal de Grand Prix van Frankrijk als zestiende starten. De Williams-coureur had wel al een tijd neergezet maar moest zijn laatste snelle ronde staken door de crash van Mick Schumacher. 

"Ik was niet zeker genoeg in mijn openingsronde," zegt de Canadees tegen Rick Winkelman. "Ik was een van de auto's achterin, dus ik had geen genoeg temperatuur in mijn remmen of banden. Ik was daarom niet helemaal zeker hoe de auto zou reageren in de eerste bocht en maakte me zorgen in de eerste sector."

Hij denkt dat hij zeker sneller was in zijn tweede snelle ronde, die hij door de crash van Schumacher niet af kon maken. Hij had al vier tiende in de laatste sector goedgemaakt. Erg ontevreden is hij niet, maar hij had graag willen zien hoe de snelheid van de Williams zou zijn als hij zijn snelle ronde kon afmaken. "We weten niet hoe het had kunnen uitpakken en dat is jammer. Maar dat is racen."

Vooruitblikken op de race

Latifi geeft wel aan dat de auto beter voelt. Ook als er wind op het circuit staat. "Ik was aardig verrast in de tweede vrije training. De auto voelde beter aan met de wind. Na de eerste vrije training dacht ik dat we een moeilijk weekend tegemoet zouden gaan." Het is volgens hem afwachten wat het weer gaat doen tijdens de race. Hij hoopt in ieder geval Mick Schumacher bij de start snel te kunnen inhalen. "Ik denk dat wij de snellere auto zijn. We gaan het zien!"

Lees ook: Russell: “Hoop dat het tijdens race gaat regenen”

Lees ook: Verstappen: “Paul Ricard is eigenlijk lastig voor ons”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Frankrijk VT3 en kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden