54204719_307026103555702_327794749389379495_n

Een druk weekend voor Nicholas Latifi. De Canadese Formule 2-coureur rijdt deze ochtend voor de tweede keer een vrije training voor Williams. Hij neemt op Paul Ricard het stuur over van George Russell.

De 23-jarige Latifi maakte onlangs in Canada zijn officiële debuut in een Grand Prix-weekend. Hij zat toen op vrijdagochtend in de auto van Robert Kubica. Eerder dit jaar reed hij ook al tijdens de wintertest in Barcelona.

In de paddock wordt druk gespeculeerd of en zo ja, wanneer hij bij Williams de plaats in kan nemen van Kubica. De Pool keerde dit seizoen terug in de Formule 1, maar kon nog geen moment imponeren. Hij legde het in de kwalificaties al zeven keer in evenveel races af tegen Russell en ook in de wedstrijden zelf worstelt Kubica met de auto. De 34-jarige coureur liet na Canada weten dat de Williams “een onmogelijke auto om in te rijden” is.

Latifi komt dit weekend ook in actie in de Formule 2. De Canadees is leider in het klassement, met een voorsprong van slechts één puntje op Nyck de Vries.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen