Nicholas Latifi volgend jaar reserverijder Williams

jm1826oc289

Nadat George Russell en Robert Kubica onlangs werden aangekondigd als de rijders van Williams voor volgend jaar, werd vandaag de reserverijder bekend: Nicholas Latifi. De drieëntwintigjarige Canadees kwam de afgelopen jaren uit voor het team van DAMS in de Formule 2, waar hij vorig jaar vijfde werd in de eindstand van het kampioenschap. In de Formule 1 is hij overigens ook geen onbekende: in 2016 en 2017 was Latifi al testcoureur bij Renault en dit jaar was hij de reserverijder van Racing Point Force India.

Volgend jaar mag hij zesmaal zijn kunsten vertonen in de eerste vrije training van een Grand Prix en vijf keer tijdens een testdag. Verder zal hij veel simulatorwerk voor zijn rekening nemen in de Williams-fabriek in Grove. "Ik ben heel blij dat ik deel uitmaak van een iconisch team als Williams. Het is een fantastische kans om mijn F1-ontwikkeling voort te zetten en mijn ervaring op de baan uit te breiden. Dit is een geweldige kans die ik heb gekregen en ik ben enthousiast om aan de slag te gaan," aldus een opgetogen Latifi.

Net als bij Lance Stroll is ook zijn vader een vermogend zakenman met een zwak voor autosport. Michael Latifi pompte dit jaar 200 miljoen Britse pond in de McLaren Group. Hierdoor gingen er al snel geruchten dat zijn zoon een rol zou krijgen binnen het F1-team van McLaren, maar volgens CEO Zak Brown maakte dit geen deel uit van deze investering.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden