Nico Hülkenberg: de dominante jaren voor F1

door Frederique van Grinsven
Premium update
NicoHulkenberg
Premium update

Nico Hülkenberg keert in 2023 na een afwezigheid van drie jaar terug in de Formule 1 bij Haas. Zijn kenmerkende pech in de koningsklasse staat in schril contrast met zijn indrukwekkende juniorcarrière. Grand Prix Radio blikt terug op de opkomst van een van de grootste jeugdtalenten van Duitsland.

Nico Hülkenberg, geboren en getogen vlakbij de Nederlandse grens in Emmerik, begon met karten in 1997 op 10-jarige leeftijd en bracht vele jaren door onder de hoede van CRG Holland, het Nederlandse kartteam dat ook de beginjaren van Max Verstappen en Lewis Hamilton meemaakte. Hülkenberg won het Duitse junior kartkampioenschap op 15-jarige leeftijd en het jaar daarop sleepte hij het Duitse Kartkampioenschap binnen.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden