Nico Hülkenberg niet zeker van Renault-stoeltje in 2020

3715-340e-40b2-4d6eab9bb41c_ba5c550dd0b109a380128fc2adf33a8ecfe3925c

Zit Nico Hülkenberg op de wip bij Renault? Als het aan teambaas Cyril Abiteboul ligt houdt de Franse renstal alle optie open wanneer eind dit jaar het contract van de Duitse coureur afloopt.

Daniel Ricciardo tekende eind vorig seizoen voor twee jaar bij Renault en is dus een zekerheidje bij het team uit Viry-Châtillon, maar Hülkenberg is dat allerminst. De 31-jarige coureur is bezig aan zijn derde seizoen bij de geel-zwarte stal, maar dat kon ook wel eens zijn laatste zijn, aldus Abiteboul tegen Motorsport Week: "Nico’s contract loopt aan het einde van dit jaar af en we hebben wat andere opties waar ik niet op in wil gaan. Maar misschien kunnen we onze reis ook wel met Nico voortzetten." De Fransman lijkt met die andere optie te doelen op Esteban Ocon. Die moest vorig jaar bij Racing Point vertrekken en is sindsdien nadrukkelijk op zoek naar een stoeltje. Even leek het er op dat hij dit jaar bij Renault zou rijden - als vervanger van Carlos Sainz - maar die deal ging op het laatste moment niet door omdat Ricciardo van Red Bull over kwam.

Nu zou Ocon dus op de nominatie staan om vanaf 2020 Hülkenberg te vervangen, maar die keuze is niet evident, zo laat Abiteboul weten: "Eerlijk gezegd: Nico heeft altijd gepresteerd voor het team, hij heeft ons mede gebracht naar waar we nu staan. Ik denk dat we hem daarvoor moeten prijzen, maar we moeten ook naar andere opties kijken. Dat zal Nico zelf ook doen. We zullen het zien, waarschijnlijk zal na de zomerstop het goede moment zijn om te gaan zitten en de zaak te bespreken."

Hülkenberg reed voor hij in 2017 bij Renault begon voor Williams, Force India en Sauber.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen