Nico Hülkenberg over vertrek bij Renault: 'Het is jammer'

a48e-9dbc-2de5-415d970a34a0_eb2fc3eb8347ccdcbac03e0d34365817fb862cc9

Nico Hülkenberg rijdt vanaf volgend jaar niet meer in de geel-zwarte bolide van Renault. De Duitser wordt bij de Franse stal vervangen door Esteban Ocon.

Hülkenberg reageert op Twitter gelaten op zijn ontslag: "Het is jammer dat er aan het einde van het seizoen een einde komt aan de reis met Renault, vooral omdat we onze doelen nog niet hebben gehaald. We hadden gehoopt om een nieuwe stap vooruit te zetten dit seizoen, maar helaas hebben we dat nog niet gedaan." De 32-jarige Duitser geeft verder aan nog geen zekerheid te hebben over zijn toekomst: "Met het oog op 2020: ik ben er van overtuigd een goede oplossing te vinden, maar er is op dit moment nog niets te melden."

Hülkenberg zou in de belangstelling staan van Haas F1. Bij dat team heeft Kevin Magnussen een doorlopend contract tot eind 2020, maar de verbintenis met Romain Grosjean loopt aan het einde van dit seizoen af. Teambaas Günther Steiner is het gedoe tussen zijn coureurs zat en heeft al aangegeven dat er drie kandidaten zijn voor het stoeltje naast Magnussen: Grosjean, Hülkenberg en Ocon. Nu die laatste naar Renault is verkast lijkt de keuze dus te vallen op verlenging van Grosjean of het aantrekken van Hülkenberg. Naar verwachting maakt Haas rond de Grand Prix van Italië meer bekend.

Overigens zou de Duitser ook nog op de nominatie staan om bij Red Bull Racing aan de slag te gaan mocht Alex Albon het daar niet bolwerken dit jaar.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden