Nico Hülkenberg sluit eerste testweek als snelste af

Kubica

De eerste week van de Formule 1-tests zit er op. Vandaag kwamen in totaal veertien coureurs in actie op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Net als de afgelopen dagen koos men er bij Mercedes en Renault voor om beide rijders tijd te geven in de auto en ook bij Haas en Williams kwamen vandaag beide troeven in actie.

De snelste tijd kwam in handen van Nico Hülkenberg. De Duitser was maar weinig op de baan te vinden, maar leverde een 1:17,393 af. Ter vergelijking; de snelste tijd vorig jaar na de eerste testweek was 1:17,221. Aangetekend moet worden dat Hülkenberg zijn tijd reed op de zachtste en dus snelste rubbercompound (C5). Mercedes, Ferrari en Red Bull maakten de hele week geen gebruik van deze banden.

Max Verstappen al naar huis

Max Verstappen kwam niet in actie: bij Red Bull werden de zaken waargenomen door Pierre Gasly die de dag vooral gebruikte om de RB15 verder te finetunen. De Fransman reed 146 rondjes en was daarmee samen met Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo, 154 laps) en Charles Leclerc (Ferrari, 138 laps) de meest productieve van de dag.

Bij Mercedes deed men het vandaag rustig aan: de Zilverpijlen noteerden de afgelopen dagen consequent de meeste rondes, maar Hamilton en Bottas kwamen op deze laatste dag gezamenlijk niet verder dan 115 rondjes.

Eindelijk Robert Kubica

Voor het eerst zagen we ook Robert Kubica op de baan. Williams sloeg de eerste twee testdagen over en kwam pas gisteren met George Russell voor het eerst in actie. Vanochtend was het dus de beurt aan zijn Poolse collega die zich bij de zaken lijkt te hebben neergelegd, 48 rondes wist te rijden en zo waardevolle data voor zijn werkgever kon vergaren.

Code rood voor Lando Norris

Lando Norris zorgde vroeg in de ochtend voor een code rood. De debutant van McLaren verloor rond 09.15 uur de controle over zijn McLaren en eindigde in het grind, waarschijnlijk een gevolg van koude banden.

Tweede testweek

De testdagen gaan volgende week verder: er wordt dan van dinsdag 26 februari tot en met vrijdag 1 maart gereden op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Luister de podcast Formule 1 aan Tafel

Volgende week dinsdag bespreken we in een nieuwe podcast alles wat deze week in Barcelona heeft plaatsgevonden. Luister tot die tijd naar de podcast van afgelopen dinsdag:

Uitslag Dag 4, eerste testweek Circuit de Barcelona-Catalunya.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen