Nico Hülkenberg vraagt geduld en tijd voor Renault

add1-f1db-710e-466fa435f36b_188ab929cb61a9494ea8cde107f2caae098ec29e

Nico Hülkenberg denkt dat het nog wel eens jaren kan gaan duren alvorens Renault zijn titelaspiraties kan waarmaken. De Duitser was gisteren te gast op de Paris Motor Show en stond daar L’Equipe te woord: "Onze ambitie is om over een paar jaar altijd vooraan te staan en mee te strijden om podiums en overwinningen, maar we zitten nog steeds in een fase van ontwikkeling. Ik denk dat we pas net het fundament hebben gelegd waarop we de komende jaren kunnen bouwen."

Renault staat momenteel enigszins vertekend vierde in het klassement. Concurrent Force India moest alle punten inleveren toen het werd overgenomen door Racing Point. En Haas staat vijfde, alleen maar omdat de Amerikanen acht punten in aftrek kregen nadat Renault had geprotesteerd tegen de uitslag van de Grand Prik van Italië. Haas-coureur Romain Grosjean werd daar zesde, maar werd later gediskwalificeerd en moest zijn punten inleveren.

Vooral de strijd met Haas dat de laatste weken beter in vorm is dan Renault, baart Hülkenberg zorgen: "De andere teams maken het ons de laatste tijd erg moeilijk, we zien er niet goed uit. Maar we hebben een goede auto en ik denk dat we nog wel wat kunnen verbeteren in de laatste races van het seizoen. Vierde is beter dan vorig jaar, dus we gaan in de goede richting."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen