Nico Hülkenberg ziet af van deelname in Indycar

GP2005_141905DXI12530_2020080832018306

Aston Martin-reservecoureur Nico Hülkenberg gaat niet deelnemen aan het Indycar kampioenschap. De oud F1-coureur gaat om persoonlijke redenen niet door met het avontuur in de Verenigde Staten. 

Hülkenberg mocht eind oktober een Indycar-test rijden in de Arrow McLaren SP. Zijn ritje was onderdeel van een evaluatietest waarin Indycar-teams die een stoeltje vrij hebben de mogelijkheid krijgen om een coureur in actie te zien. De Duitser maakte tijdens de test indruk en leek er goed voor te staan om een plekje te krijgen bij McLaren. Dat zit er na zijn aankondiging van vandaag dus niet in.

Geen Formule 1

Hülkenberg verloor in 2019 zijn F1-stoeltje aan Esteban Ocon bij Renault. In 2020 keerde hij driemaal terug in de Formule 1 bij Racing Point (het huidige Aston Martin-team red.) na de positieve corona testen van zowel Lance Stroll als Sergio Pérez. Momenteel is hij nog steeds reservecoureur bij Aston Martin en wordt hij als potentiele kandidaat gezien voor het laatste F1-stoeltje bij Alfa Romeo.

De Duitser is er zelf niet meer van overtuigd dat hij zal terugkeren in de Formule 1. Volgens hem moet hij realistisch zijn: "Die trein is waarschijnlijk vertrokken, zeker gezien de huidige situatie. Het is zoals het is." Hij lijkt nog wel van plan te zijn om terug te keren in de motorsport, maar bij wie of waar dat zal zijn moet in de komende tijd duidelijk worden.

Lees ook: F1 aan Tafel oneens met uitspraken Marko over kampioenschap

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op F1-weekend Mexico

Lees ook: Toto Wolff: “Verstappen en Hamilton zullen expres crashen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden