Nieuw Formule 1-team gezocht

images_Formule1_2015_Grand_Prix_Monaco_2015_Start_F1_Grand_Prix_Monaco_2015

De FIA heeft vanavond bekendgemaakt de inschrijving open te stellen voor een nieuw Formule 1-team. Het zou al in 2016 aan de start kunnen staan. Inschrijven kan tot 30 juni, de beslissing valt op 30 september aanstaande.

Na het wegvallen van Caterham F1 is het aantal Formule 1-teams geslonken tot tien. En met de financiële problemen die er nu bij verschillende teams zijn is het niet uitgesloten dat dat aantal nog lager wordt. De FIA heeft daarom besloten de inschrijving voor een nieuw team op te starten.

Kandidaten moeten zich voor 30 juni aanstaande aanmelden. Wie mee wil doen moet bij de inschrijving onder andere aangeven dat het een financieel gezonde basis heeft en ervaren mensen in het team. De FIA gaat vervolgens drie maanden uitzoeken wie de geschiktste kandidaat is en maakt dat op 30 september aanstaande bekend. Zowel een start in 2016 of een jaar later in 2017 is mogelijk. Als de FIA geen geschikte kandidaat vindt, dan wordt er niet per sé een nieuw team toegelaten.

Een volledig nieuw Formule 1-team van de grond opbouwen voor de start van het 2016-seizoen lijkt een lastige klus, maar in samenwerking met een van de bestaande teams is veel mogelijk. Het kan ook een voorbode zijn van de klantenteams, waar in Formule 1-land veelvuldig over wordt gesproken. Het Amerikaanse Haas F1-team zal in ieder geval aan de start staan bj de seizoensopener in Melbourne op 3 april 2016, waarmee de startgrid al op 22 komt (als er geen andere teams failliet gaan). Met een nieuwkomer erbij gaan we dus naar 24.

Wie geïnteresseerd is kan hier lezen wat er allemaal van je verwacht wordt.

Foto: Mercedes AMG F1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden