Nieuw 'Monaco F1 Racing Team' wil plek op F1-grid

1920x1080-Grand-Prix-van-Monaco-2019

Het nieuwe 'Monaco F1 Racing Team' heeft serieuze plannen om deel te nemen aan de Formule 1, zo meldt racefans.net. Zakenman en oprichter van het team, Salvatore Gandolfo, wilde oorspronkelijk komend seizoen al op de grid staan.

Zakenman Salvatore Gandolfo, oprichter van het Monaco Increase Managment, zit achter het nieuwe 'Monaco F1 Racing Team'. In 2019 verschenen al plannen van Gandolfo om een Spaans F1-team op te zetten vanuit het Campos Racing-team. Het plan is nu om door te gaan onder de naam 'Monaco F1 Racing Team'. Deze naam is inmiddels goedgekeurd door Automobile Club de Monaco.

200 miljoen dollar betalen

Gandolfo wilde eigenlijk al in 2021 op de grid staan. In 2021 kan hij namelijk profiteren van de budget cap en de nieuwe reglementen rondom de bolides. Hoewel de budget cap wel is ingevoerd, is de invoering van de nieuwe reglementen uitgesteld naar 2022. Dit vanwege de kosten rondom het coronavirus.

Om als team in de Formule 1 mee te mogen doen moet je 200 miljoen dollar betalen. Deze regel is er om ervoor te zorgen dat teams die op dit moment al in de Formule 1 zitten te beschermen. Stefano Domenicali, baas van de Formule 1, heeft echter al laten weten dat de betaling van 200 miljoen dollar niet per se meer nodig is. "Er zijn gevallen waarbij we verder moeten kijken dan geld alleen", aldus Domenicali.

Aanmelding afmaken

Gandolfo zelf wil al sinds 2019 de Formule 1 in. Als die betaling van 200 miljoen dollar geen vereiste meer is, scheelt dat voor hem een hoop. "Wij denken dat de verklaring van Stefano Domenicali een stap in de goede richting is. We zijn bereid om stappen te ondernemen om onze aanmelding af te maken", aldus Gandolfo.

Lees ook: Kijkcijfers F1 in 2020 behoorlijk, ondanks korte kalender

Lees ook: Lewis Hamilton tekent eindelijk nieuw contract bij Mercedes

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden