Nieuwe deal GP Spanje in Barcelona voor 2021

1920x1080-GP-Spanje-Barcelona-2017

De Formule 1 en het circuit in Barcelona hebben de deal, om de race op het Circuit de Catalunya in 2021 op de kalender te houden, rond gekregen. De terugkeer van Fernando Alonso en de overstap van Carlos Sainz naar Ferrari hebben daar een belangrijke rol in gespeeld.

De race in Barcelona stond al op de Formule 1-kalender van 2021, alleen moest er nog een akkoord komen tussen de promoter en de Formule 1. The Race meldt maandag dat er een akkoord is en dat de 65e editie plaats gaat vinden. Dit is echter nog wel onder voorbehoud, in verband met de coronapandemie. Het circuit vertelt dat het bezig is met de Formule 1 om aan een overeenkomst te werken voor de lange termijn.

De directeur van het circuit vertelt het volgende over de nieuwe deal:

''Een groot evenement op wereldniveau dat een vermenigvuldigend effect genereert in termen van groei van het BBP en het creëren van banen en rijkdom dat tien keer hoger is dan de bijdrage van de Catalaanse regering. Samen met de overheid willen we ervoor zorgen dat de race ieder jaar terugkeert op de Formule 1-kalender, omdat de Formule 1 geen kostenpost is, maar een investering."

Waarschijnlijk gaat de Formule 1 dinsdag officieel bekend maken dat de Spaanse Grand Prix dit jaar in Barcelona plaats gaat vinden en dat de kalender er opnieuw anders uit gaat zien, omdat de seizoensopener in Australië wordt uitgesteld en de race in China ook wordt verplaatst.

De Grands prix van Imola en Portimão worden waarschijnlijk toegevoegd aan de maand april en zullen de aftrap worden van het Europese seizoen, na de opener in Bahrein. De Portugese Grand Prix zal dan direct na de Spaanse Grand Prix plaatsvinden.

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen