Nieuwe eerste monteur voor Verstappen

Verstappen-gp-turkije

Chris Gent wordt de nieuwe eerste monteur van Max Verstappen. De Brit neemt de rol over van Lee Stevenson, die vlak voor het seizoen vertrok.

Lee Stevenson was sinds het begin van Verstappens Red Bull carrière de eerste monteur. Nu hij is overgestapt naar het showteam om zijn carrière af te bouwen, heeft Verstappen een nieuwe eerste monteur nodig. Het team kwam uit bij Chris Gent die voorheen de nummer één was bij de andere coureur.

Reacties

"Ik ben blij met Chris, al verandert er niet zo veel," zegt Verstappen tegen De Telegraaf. "Lee heeft een kleine gekregen en wilde een stapje terug doen, wat ik begrijp. Gelukkig heeft het team veel goede jongens”, vertelt Verstappen.

Frans Verschuur zei al eerder in de F1 aan tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, dat hij de stap begreep van Stevenson, al dacht hij dat zijn verlies veel zou bepalen.

“Een Formule 1-monteur wordt helemaal uitgewoond, zeker in zijn positie. Er blijft niets van je over. Hij doet het natuurlijk al heel lang. Dus ik denk dat die man gewoon helemaal op is. Ik vind het echt heel erg. Een monteur zoals Lee Stevenson bepaalt echt veel in zo’n team," zegt Verschuur in de podcast.

F1 aan Tafel is wekelijks te beluisteren op de website van Grand Prix Radio of op je favoriete streamingsdienst.

Lees ook: Frans Verschuur: “Monteur als Lee bepaalt veel in het team”

Lees ook: Verstappen ziet topmonteur net voor Bahrein vertrekken

Lees ook: Formule 1-wereld reageert op overlijden Walker

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden