1920x1080-Indianapolis-Motor-Speedway

Een terugkeer van de Formule 1 op de Indianapolis Motor Speedway? Als het aan Roger Penske ligt, zou dat kunnen. Sinds maandag is Penkse de nieuwe eigenaar van het fameuze circuit, dat vooral bekend is van de Indianpolis 500.

De Indy 500 maakte tussen 1950 en 1960 deel uit van het Formule 1-kampioenschap, waarna de koningsklasse in de periode 2000-2007 terugkeerde in Indianapolis met een race die deels over de befaamde oval werd verreden. In 2005 was Indianapolis het toneel van het bandendebacle toen slechts zes auto’s van start gingen vanwege problemen met de banden van Michelin. Hierdoor gingen alleen de teams van start die reden op Bridgestone-rubber.

Formule 1 in Indianapolis?

"We moeten een aantal dingen proberen", zegt Penske. "Ik ben bereid om een risico te nemen. Kunnen we hier een 24-uursrace organiseren? Kunnen we de Formule 1 hier laten rijden? Wat zijn de andere dingen die we kunnen doen?"

De uitspraak van Penske zal als muziek in de oren klinken van Liberty Media. De eigenaar van de Formule 1 wil de aanwezigheid van de koningsklasse van de autosport in de Verenigde Staten uitbreiden. Liberty Media wil graag racen in Miami, maar de plannen stuiten vooralsnog op veel tegenstand.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen