ARRO_2021_C41_3.4_Front_Right_Driver

Nu de start van het seizoen dichterbij komt, maken steeds meer teams de presentatiedatum van hun nieuwe bolide bekend. Om ervoor te zorgen dat jij als echte fan niks mist, zet Grand Prix Radio alle informatie die tot nu toe bekend is voor je op een rijtje. 

Ferrari

Ferrari deed de teampresentatie verspreid over twee dagen. Het rijdersduo bestaande uit Charles Leclerc en Carlos Sainz werd op 26 februari gepresenteerd in Maranello en online. Iets meer dan een week daarna volgde de onthulling van de nieuwe SF21 op 10 maart. Hoe de bolide eruit ziet, lees je hier.

Williams

De Britse renstal van Williams heeft haar nieuwe bolide, de FW43B, op 5 maart onthuld. Het is een auto met een bijzondere livery geworden. De kleurrijke livery omarmt het verleden, de recente veranderingen en de toekomstambities van het Britse team. Hoe de bolide eruit ziet, lees je hier!

Haas

Op 4 maart was het team van Haas aan de beurt. De nieuwe VF-21 waarmee rookies Mick Schumacher en Nikita Mazepin zullen racen, werd exclusief online onthuld. Wat opviel aan deze livery was het gebruik van kleuren. Waarom dat zo opvallend is, lees je hier!

Aston Martin

De spannendste teampresentatie van dit jaar vond plaats op 3 maart. Toen onthulde het team van Aston Martin namelijk haar nieuwe bolide voor dit jaar. De onthulling vond online plaats op het Aston Martin-platform genaamd The Vault en was live te volgen. De AMR21-bolide is een wonderschone verschijning die bij veel fans in de smaak valt. Hoe de bolide eruit ziet, lees je hier!

Alpine

Een team dat net als onder andere Mercedes haar launch online vormgaf is Alpine. De Franse renstal die vorig seizoen nog als Renault deelnam aan de Formule 1, onthulde haar nieuwe bolide op 2 maart. De A521 is een opvallende verschijning. Hoe deze bijzondere livery eruit ziet, lees je hier!

Mercedes

Het team van Mercedes heeft haar nieuwe bolide op 2 maart onthuld. De grote vraag was natuurlijk of de livery zwart zou zijn net als vorig jaar. Het antwoord op die vraag vind je hier.

Red Bull Racing

Op 23 februari was de grote dag voor het team van Red Bull. De bolide voor 2021, de RB16B, werd op die dag namelijk onthuld. Zal dit de bolide worden waarmee Red Bull het gat naar Mercedes dicht? Hoe de nieuwe bolide eruit ziet, lees je hier!

Alfa Romeo

De C41, de nieuwe bolide van Alfa Romeo, was vanaf 22 februari al te bewonderen. De presentatie van de bolide vond plaats in Warschau, Polen. Hoe de bolide eruit ziet, lees je hier!

AlphaTauri

Op 19 februari komt AlphaTauri met haar nieuwe bolide. De AT02 is de bolide waarmee Pierre Gasly en Yuki Tsunoda dit jaar het gevecht aan moeten gaan voor de punten. Ook AlphaTauri heeft haar nieuwe bolide online onthuld. Hoe de AT02 eruit ziet, lees je hier!

McLaren

Voor McLaren was de onthulling van de bolide van 2021 extra spannend. De Britse renstal zal dit jaar namelijk met een Mercedes-motor rijden. In 2020 was McLaren nog klantenteam van Renault, maar het team besloot over te stappen naar de Mercedes-motor. De MCL35M werd op 15 februari onthuld in Woking, Groot-Brittannië. Hoe de bolide van 2021 eruit ziet, lees je hier.

Om alles wat overzichtelijker te maken, vind je alle belangrijke informatie terug in het onderstaande overzicht.

Team Naam bolide Wanneer Waar
Williams FW43B 5 maart Online
Mercedes W12 2 maart Online
Alfa Romeo C41 22 februari Warschau, Polen
AlphaTauri AT02 19 februari Online
McLaren MCL35M 15 februari Woking, Groot-Brittannië
Aston Martin AMR21 3 maart Online (The Vault)
Red Bull Racing RB16B 23 februari Online
Ferrari SF21 26 februari (team), 10 maart (auto) Maranello / online
Haas VF-21 4 maart Online
Alpine A521 2 maart Online

 

Lees ook: Nieuwe veiligheidsregels na crash Grosjean

Lees ook: ‘Alpine krijgt Williams als klanten- en juniorenteam’

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden