Nieuwe flexibiliteitstests voor achtervleugel Formule 1

SI202010250442_hires_jpeg_24bit_rgb

Voorafgaand aan de Franse grand prix op circuit Paul Ricard gaat de FIA nieuwe flexibiliteitstests uitvoeren voor de achtervleugel van de Formule 1-bolides. Dit meldt Motorsport

Dit onderwerp is ter sprake gekomen omdat Mercedes-coureur Lewis Hamilton suggereert dat de achtervleugel van Red Bull Racing wel erg buigzaam is. De flexibelere achtervleugel van Red Bull zou op het rechte stuk naar achteren buigen om zo meer topsnelheid te genereren, maar komt weer voor de bocht in de normale positie omhoog om voor maximale downforce te zorgen.

”De FIA is helemaal tevreden met onze auto"

Christian Horner geeft aan dat de achtervleugel door de FIA is goedgekeurd en alle strenge tests heeft doorstaan.

"Natuurlijk worden de auto's grondig onderzocht en zijn er allerlei verschillende tests die de achtervleugel moet doorstaan", vertelt Horner. "De FIA ​​is helemaal tevreden met de auto, die al de strenge tests heeft doorstaan."

SI202105091383_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
(c) Foto: Red Bull Content Pool / Xavier Bonilla - Pool / Getty Images

De FIA heeft echter bij de teams bekend gemaakt dat er toch wat bezorgdheid is over sommige ontwerpen die de tests dan wel hebben doorstaan, maar toch te veel buigen en daardoor een voordeel hebben. De FIA gaat een clausule opnemen in de technische voorschriften die haar in staat nieuwe tests te introduceren. Tijdens de nieuwe test gaat de FIA er op letten hoe ver de achtervleugel naar beneden buigt.

“Ik betwijfel of het de mening van Hamilton was"

Omdat sommige teams mogelijk hun achtervleugels moeten versterken om ervoor te zorgen dat ze de nieuwe tests doorstaan, is een uitstelperiode ingevoerd. De huidige ontwerpen zijn dus nog steeds geldig voor de volgende races in Monaco, Baku en Turkije, voordat de controles vanaf 15 juni van kracht zijn. De eerste race na die datum is momenteel de Franse GP op 27 juni, maar er kan een kalenderverschuiving plaatsvinden als de Turkse GP wordt geschrapt.

Horner was verrast door de opmerkingen van Hamilton maar hij gelooft dat hij dit ingefluisterd heeft gekregen door iemand anders. "Ik was verrast om zijn opmerkingen daarover te horen”, vertelt Horner. "Maar het is iets dat Toto eerder tegen me heeft gezegd. Ik betwijfel of het de mening van Hamilton was, dus waarschijnlijk is het die van iemand anders."

Lees meer:

F1 aan Tafel: "Red Bull moet aan de bak voor kampioenschap"

Sergio Pérez: "Ik moet mij nog steeds aanpassen"

Hamilton hoopt voor zomer nieuw contract te tekenen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden