Nieuwe horrorcrash voor Lorenzo, Yamaha's snel

181005_THA_Lorenzo-crash

Er blijft Jorge Lorenzo weinig bespaard. De drievoudig MotoGP-kampioen was net goedgekeurd na zijn horrorcrash in de eerste ronde van de Grand Prix van Aragon, waarbij hij een middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet brak, of hij maakte in de tweede vrije training voor de GP van Thailand een nieuwe klapper. En niet zo’n kleintje ook.

De Ducati lag in stukken op het asfalt in bocht 3 van het Chang International Circuit in Buriram, terwijl de coureur krimpend van de pijn in de grindbak lag. Wat er precies gebeurde is nog onduidelijk, maar het leek alsof de Ducati er bij het terugschakelen voor de bocht gewoon mee ophield.

https://twitter.com/MotoGP/status/1048118174166777857

Terwijl Lorenzo per ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd voor verder onderzoek - hij werd 'fit' verklaard - zette zijn Ducati-teamgenoot Andrea Dovizioso de snelste tijd van de dag neer (1.31,090). De tweede tijd was voor Yamaha-coureur Maverick Viñales, die in de eerste vrije training de snelste was. Teamgenoot Valentino Rossi was in FP1 tweede, maar in FP2 bleef de Italiaan steken op de negende tijd. Wereldkampioen Marc Marquez reed de vierde tijd van de dag.

https://twitter.com/i/status/1048106450046861312

De positie van Viñales is verrassend, omdat het heet is in Thailand, met een asfalttemperatuur van 55 graden Celsius. De problemen van Yamaha zijn juist in hete omstandigheden het grootst, maar de grip op het Chang-circuit blijft ook bij hoge temperaturen opmerkelijk goed. Yamaha maakte op de eerste dag in Thailand gebruik van nieuwe aerodynamische onderdelen, die ervoor moeten zorgen dat het rubber beter reageert, de machine betere grip houdt en zodoende sneller is.

Zie ook Geen enkele Yamaha rechtstreeks door naar MotoGP-Q2

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden