Nieuwe structuur voor het Honda Formule 1-project

DIzXOI4XYAEIpfx

Honda heeft besloten om het management van het Formule 1-project te wijzigen. Na een wederom teleurstellend seizoen moet Yusuke Hasegawa het veld ruimen en wordt vervangen door twee man.

Hasegawa was verantwoordelijk voor zowel de motorontwikkeling in Sakura als voor alles op en rond de circuits tijdens de races en tests. Honda heeft besloten om deze taken over twee personen te verdelen. Toyoharu Tanabe wordt technisch directeur van het Formule 1-project en zal zich volledig richten op de races en tests. Hij krijgt steun van een operationeel directeur, die verantwoordelijk wordt voor de motorontwikkeling.

“In het verleden was het hoofd van het Formule 1-project verantwoordelijk voor zowel de technologische ontwikkeling als voor het leiden van het team op de plaats van de race. Door deze taken op te splitsen evolueert onze structuur. De ontwikkeling moet met de nieuwe structuur sneller verlopen”, aldus Honda Brand and Communication Operations-manager Katsuhide Moriyama op de website van Honda F1.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen