'Nieuwe testbank voor Renault'

1

Renault beschikt vanaf volgende maand over een nieuwe testbank in de fabriek van Viry-Chatillon. Dat meldt het Britse Autosport. De testbank moet een betere betrouwbaarheidstest bieden en krachtigere motoren aan kunnen.

Problemen kunnen zodoende in eerder stadium worden getackeld. "Nu ontdekken we de mogelijke problemen al een paar weken eerder. We zullen dus beter voorbereid zijn op de eerste testsessies en ons richten op het maken van kilometers in plaats van het tegenkomen van problemen", zegt Laurent de Bailleul, hoofd ontwikkeling testapparatuur bij Renault.

Beperkte tijd en dagen

"De problemen zijn soms simpel van aard, maar kunnen op het circuit tijd kosten om op te lossen en dat zorgt ervoor dat we minder kunnen rijden. En dat terwijl de testuren per dag en de testdagen per jaar beperkt zijn."

De testbank is met name gebouwd met het oog op 2021 als de nieuwe reglementen in de Formule 1 van kracht zijn. "We anticiperen op de veroudering van de apparatuur, omdat de gemiddelde levensduur van testbank ongeveer tien jaar is en deze specifieke proefbank aan het einde van zijn levensduur zat. Het was daarom een goede gelegenheid om dit project te starten. We wilden daarmee ook anticiperen op de reglementswijzigingen in 2021."

Uitbreiding fabriek

De nieuwe testbank maakt deel uit van groter plan waarbij de fabriek wordt uitgebreid met ongeveer vierduizend vierkante meter. Op dit moment telt de faciliteit in Viry-Chatillon al negentienduizend vierkante meter.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen