Nieuwe TV-deal Sky Deutschland met Formule 1

door Hidde Wissels
01-german-thursday3-346434

Sky Deutschland heeft een nieuwe lucratieve deal gesloten voor de uitzendrechten van de Formule 1 met Liberty Media. De verbintenis gaat vanaf het volgende seizoen in. Het nieuws komt nadat bekend is geworden dat de gratis zender RTL het contract niet heeft verlengd. 30 jaar lang was de Formule 1 op RTL te bekijken. 

Het nieuwe contract verplicht Sky om vier races gratis te laten zien, terwijl een gratis show van halfuur zal worden vertoond op de gratis zender Sky Sport News HD. Duitsland heeft ook zijn eerste speciale 24/7 F1-kanaal en er zal meer social media-inhoud zijn. Deze deal is ook goed nieuws voor de Formule 1, omdat de inkomsten voor 2020 aanzienlijk minder zullen zijn vanwege de gevolgen van het coronavirus.

Ian Holmes, directeur mediarechten van de Formule 1, vertelt aan Motorsport het volgende: "F1 en Sky hebben een langdurige relatie en hebben goed samengewerkt om het uitzendaanbod te verbeteren door een uitgebreide dekking van de sport te bieden aan onze gepassioneerde fans. Ik ben verheugd dat onze samenwerking zal blijven bouwen aan de indrukwekkende kwaliteit van de programmering van Sky en hun digitale bereik'', aldus Holmes.

RTL heeft laten weten meer aandacht te willen besteden aan het voetbal en daarom te stoppen met het uitzenden van de Formule 1. RTL was er vanaf het debuut van Michael Schumacher in 1991 bij.

''De concurrentie voor televisierechten is veranderd", zei directeur Jorg Graf op de website van RTL. "De markt is in sommige gevallen oververhit geraakt en heeft daarmee het zeer ambitieuze, maar economisch verantwoorde kader verlaten dat we onszelf hebben gesteld.''

 

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden