Nieuwe werkgroep moet problemen track limits aanpakken

SI202105020142_hires_jpeg_24bit_rgb_news-1

De Formule 1-teams hebben besloten een werkgroep op te richten die gaat kijken hoe track limits duidelijker en consistenter gehandhaafd kunnen worden. Tijdens de eerste drie races van het seizoen was er veel controverse over de track limits

Max Verstappen heeft veel te maken gehad met track limits. De Nederlander moest zijn positie teruggeven aan Lewis Hamilton na een inhaalactie buiten de baan tijdens de Grand Prix van Bahrein. Aan het einde van de Grand Prix van Portugal reed Verstappen de snelste ronde, maar die werd hem ontnomen vanwege het overtreden van de track limits.

Afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Spanje op het circuit de Barcelona-Catalunya waren er weinig problemen met de track limits. Naast de meeste bochten ligt grind en gras, waardoor er voor de coureurs weinig voordeel te behalen valt buiten de baan.

Christian Horner

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is het circuit de Barcelona-Catalunya een goed voorbeeld van hoe de regels gehandhaafd moeten worden. "Natuurlijk was het op deze baan geen probleem door de lay-out", zei Horner tegen Racefans.net. "Ik denk dat dat genoeg zegt, niet? Dus waarom was het hier geen probleem en op andere plekken wel? Het zal geen probleem zijn tijdens de volgende race en waarschijnlijk ook niet die daarna." De komende twee races zijn die op de stratencircuits van Monaco en Bakoe.

SI202103280176_hires_jpeg_24bit_rgb-700x417
Foto: Bryn Lennon / Getty Images / Red Bull Content Pool

De teams hebben afgelopen weekend gesproken over de aanhoudende onenigheid over de track limits en ze hebben besloten actie te ondernemen om zo te proberen het probleem op te lossen. "Er is een gezonde discussie geweest en er wordt een werkgroep gevormd", zei Horner. "We moeten gewoon iets bedenken dat simpel, duidelijk en begrijpelijk is voor coureurs, fans, teams, enzovoorts. Het zou niet zo lastig moeten zijn", besluit de Brit.

Lees ook: Verschuur: "Zonder Leclerc zit Ferrari in de problemen"

Lees ook: Sergio Pérez: "Ik moet mij nog steeds aanpassen"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden