jm1709ap200
  • Bob Fernley: ‘Ocon zelfde potentieel als Max Verstappen’
  • In zomer meer duidelijkheid toekomst Alonso
  • Pascal Wehrlein is er in Bahrein weer bij
  • Honda test nieuwe motorspecificatie mogelijk al in Bahrein
  • Kvyat sluit langer verblijf bij Toro Rosso niet uit
  • Inboedel failliete Manor Racing geveild

Bob Fernley: ‘Ocon zelfde potentieel als Max Verstappen’

Teambaas Bob Fernley van Force India is overtuigd van de kwaliteiten van Esteban Ocon. Op de vraag van SkySports-verslaggever Martin Brundle of de 20-jarige Fransman de vergelijking kan doorstaan met Max Verstappen antwoordde Fernley: “Absoluut. Daarom hebben we hem gehaald.”

Ocon debuteerde vorig seizoen in de Formule 1 bij Manor Racing en nam vervolgens bij Force India de plek in van de naar Renault vertrokken Nico Hülkenberg. Zowel in Australië als in China kwam Ocon als tiende over de finish.

In zomer meer duidelijkheid toekomst Alonso

Deze zomer hakt Fernando Alonso de knoop door over zijn toekomst. Dat meldt het Britse Daily Mail. De Spanjaard heeft McLaren beloofd niet achter de rug van de renstal gesprekken met andere teams te gaan voeren.

“Fernando heeft ons gezegd dat hij niet met anderen zal praten voordat hij met ons om de tafel gaat zitten. Wij zijn daar blij mee”, zegt McLaren-directeur Zak Brown.

Het huidige contract van de 35-jarige Alonso met McLaren loopt na het seizoen af. De kans is groot dat de Spanjaard zijn heil ergens anders gaat zoeken. Sinds zijn komst in 2015 bij McLaren speelt Alonso een bijrol in de strijd om de wereldtitel.

Pascal Wehrlein is er in Bahrein weer bij

Pascal Wehrlein is klaar voor een terugkeer op de Formule 1-grid. De Duitser moest vanwege een crash tijdens de Race of Champions de eerste twee Grands Prix van het seizoen missen. Sauber bevestigde vandaag dat Wehrlein in Bahrein weer plaats neemt achter het stuur.

Er was veel onduidelijkheid over de kwetsuur van Wehrlein. Op de paddock werd volop gespeculeerd, maar in een interview met het Duitse TZ verschaft de Sauber-coureur duidelijkheid.

“Door de koprol is de rug extreem samengedrukt waardoor er drie haarscheurtjes in de borstwervel zijn ontstaan. Een normaal persoon had na een paar dagen weer kunnen werken, maar bij een topsporter is dat niet zo”, zegt Wehrlein die eraan toevoegt: “Na de speciale training in Salzburg voel ik me er klaar voor.”

Honda test nieuwe motorspecificatie mogelijk al in Bahrein

Honda werkt achter de schermen zeer hard om de nieuwe specificatie van de krachtbron al bij de tweedaagse test volgende week in Bahrein in te zetten. Dat meldt de Spaanse krant Marca.

Als de nieuwe specificatie betrouwbaar blijkt, kan McLaren volgens bronnen al tijdens de Russische Grand Prix beschikken over de nieuwe krachtbron. Dat zou een race eerder zijn dan gepland.

Honda-baas Yusuke Hasegawa wil zich echter nog niet vastpinnen op een datum: “We willen geen datum plakken op de update, maar we kunnen zoveel doen als we maar willen want er zijn dit jaar geen tokens. Zodra de motor klaar is, zullen we hem inzetten.”

Kvyat sluit langer verblijf bij Toro Rosso niet uit

Een nieuw contract bij Scuderia Toro Rosso sluit Daniil Kvyat niet uit, maar de Rus houdt naar eigen zeggen ‘de ogen open’ voor andere opties.

In gesprek met GP Gazette zegt Kvyat: “Het is goed om nu bij Toro Rosso te rijden. Het valt niet uit te sluiten dat ik hier in de toekomst nog steeds rijd, want het is een competitief team. Maar als het niet goed gaat, zal ik mijn ogen openhouden. Zo simpel is het.”

Kvyat, die al voor het vierde seizoen actief is voor het opleidingsteam van Red Bull, reed in Australië in de punten, maar viel afgelopen weekend in China uit met hydraulische problemen.

Inboedel failliete Manor Racing geveild

De inboedel van Manor Racing zal via een veiling worden verkocht. Onder meer vijf Formule 1-stuurtjes en een windtunnelmodel zullen onder de hamer gaan.

De volledige lijst met items wordt eind deze maand gepubliceerd op de website van veilinghuis Gordon Brothers.

Op 9 en 10 mei kan de inboedel van het ter ziele gegane Formule 1-team worden bekeken in de voormalige fabriek van de renstal in Banbury.

Foto: Force India F1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden