Nieuwsoverzicht 20 maart

images_DTM_P-3

> Verstappen verwacht nog geen pole-position of overwinning
> Horner: 'Liberty accepteert geen Mercedes-hegemonie'
> Ross Brawn wil maximaal 21 races op de kalender

Verstappen verwacht nog geen pole-position of overwinning

Red Bull Racing zal in Australië diverse verbeteringen aan de wagen doorvoeren, dat vertelt Max Verstappen vlak voor vertrek naar Melbourne aan Verstappen.nl. Het team heeft zich bij de afgelopen wintertest achter Ferrari en Mercedes moeten scharen, maar gaf voortdurend aan dat hoofdontwerper Adrian Newey voor de seizoensopener een ‘wonderbaarlijke upgrade’ zou presenteren. Verstappen kan niet zeggen wat de aanpassingen precies zijn, maar benadrukt wel dat het er “beter uitziet” en “hopelijk sneller zal zijn".
Ondanks de verbeteringen aan de wagen verwacht de jonge Nederlander niet om pole dan wel de overwinning te kunnen strijden. Hij is verrast door het optreden van Ferrari, al betwijfelt hij of het team uit Maranello echt met Mercedes kan vechten om de titel. Wel denkt hij dat Ferrari tijdens verschillende races mee kan doen om de overwinningen. Ondertussen verdenkt hij Mercedes er van zand in de ogen van de concurrentie te strooien. “Mercedes zal er altijd wel bij zitten. Ik denk dat ze altijd wat meer verstoppertje spelen. Ook de afgelopen jaren was dat zo”, aldus de Red Bull-coureur.

Horner: ‘Liberty accepteert geen Mercedes-hegemonie’

Red Bull-teambaas Christian Horner tipt Mercedes als favoriet, maar verwacht dat Liberty Media niet zal toestaan dat de Duitse dominantie lang aan zal houden. Tegenover The Guardian zegt Horner: “Het zou mij erg verbazen als Liberty Media het toestaat dat Mercedes de Formule 1 blijft domineren zoals de afgelopen drie jaar”. Volgens Horner weten de nieuwe bazen van de Formule 1 precies hoe je ergens een show van moet maken en het is een voorwaarde dat er dan een goede en gezonde competitie moet zijn. Hoe Liberty Media dit wil bereiken durft Horner niet te voorspellen. “Het moet in ieder geval niet op kunstmatige wijze worden gedaan”, meent Horner, die de Duitse concurrent maar wat graag onder druk zet met Red Bull.

Ross Brawn wil maximaal 21 races op de kalender

Volgens sportchef Ross Brawn staan er voldoende races op de Formule 1 kalender. Hij reageert hiermee op geruchten dat Chase Carey en Liberty Media de kalender willen uitbreiden naar 25 of meer races. Brawn is het er mee eens dat er nieuwe races in Amerika zullen komen, maar zegt tegenover de Italiaanse krant Corriere della Serra dat dit niet ten koste mag gaan van traditionele en gevestigde circuits. “Noord-Amerika is belangrijk, maar Azië en Europa ook”, aldus Brawn, die denkt dat 20 tot 21 races wel het maximum is. Met de terugkeer van de Franse Grand Prix in 2018 en mogelijk ook Duitsland is er haast geen ruimte voor uitbreiding. “Monza is ook erg belangrijk om te behouden”, aldus Brawn.

Foto: Red Bull Racing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen