images_2017_F1_03_rtnl1

› Mercedes: ‘Red Bull ziet spoken’
› Fernando Alonso maakt zich op voor zwaar weekend
› Niki Lauda: ‘Niet van plan Vettel in 2018 naar Mercedes te halen’
› Toto Wolff: ‘Verschil tussen topteams kleiner geworden’
› Bernie Ecclestone: ‘Formule 1 wordt minder exclusief’
› Opzet persconferenties gewijzigd door FIA
› Racing Team Nederland presenteert LMP2-auto

Mercedes: ‘Red Bull ziet spoken’

De suggestie van Red Bull Racing dat Mercedes onreglementair meer vermogen uit de krachtbronnen peurt tijdens de kwalificatie verwijst Mercedes-teambaas Toto Wolff naar het rijk der fabelen.

“Ze zien spoken”, zegt Wolff in een interview met de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. “We hebben al jaren een elektronische instelling waardoor wij in de kwalificatie meer pk’s kunnen genereren. Dat is niet nieuw. Misschien dat er protesten zullen komen in Australië, maar Mercedes maakt er zich geen zorgen over.”

Red Bull verdenkt Mercedes ervan tijdens de kwalificatie olie in de motor als brandstof te verbranden om zodoende meer power te genereren.

Fernando Alonso maakt zich op voor zwaar weekend

Fernando Alonso bereidt zich voor op een zwaar weekend in het Australische Melbourne. De Spanjaard kende een frustrerende winterperiode waarin de betrouwbaarheidsproblemen van de Honda-krachtbron tijdens de tests in Barcelona de renstal van McLaren danig parten speelden.

“Na twee moeilijke testweken zijn we voorbereid op een lastig weekend in Melbourne. We zullen ons best doen en er wordt hard gewerkt, maar vanwege het gebrek aan tijd voor de eerste race heb je minder opties voor grote veranderingen”, legt Alonso uit.

“De eerste stap is werken aan betrouwbaarheid voordat we voorspellingen over prestaties kunnen doen.”

Niki Lauda: ‘Niet van plan Vettel in 2018 naar Mercedes te halen’

Dat Valtteri Bottas bij Mercedes zijn handtekening heeft gezet onder een eenjarige verbintenis deed de geruchten aanwakkeren dat in 2018 Sebastian Vettel wel eens de overstap van Ferrari naar Mercedes zou maken. Onzin, zo betoogt Niki Lauda, adviseur bij de renstal.

“Laat ik zeer duidelijk zijn: dat is niet ons plan”, aldus de Oostenrijker in een reactie tegen de Daily Star.

Toto Wolff: ‘Verschil tussen topteams kleiner geworden’

Mercedes-teambaas Toto Wolff is van mening dat de concurrentie het gat met de renstal heeft verkleind. Dat zegt de Oostenrijker in gesprek met de officiële website van de Formule 1.

“Wat we in Barcelona hebben gezien, is dat de marges vooraan kleiner zijn geworden”, zegt Wolff wijzend naar de wintertests waarin Ferrari sneller was dan Mercedes, maar zo gaat hij verder: “We zullen zien hoe het in Melbourne uitpakt, omdat we nog steeds niet weten hoe het zit met de hoeveelheid benzine, gewicht en settings van de andere auto’s.”

Over het werk van Mercedes in aanloop naar de Grand Prix van Australië is Wolff tevreden. “We hebben zo goed mogelijk ons best gedaan in de winter en als we niet de snelste zijn in Melbourne dan moeten we uitzoeken waarom en wat er gedaan moet worden om ons weer vooraan te krijgen.”

Bernie Ecclestone: ‘Formule 1 wordt minder exclusief’

Bernie Ecclestone ziet dat de Formule 1 minder exclusief wordt. Dat zegt de voormalige baas van de koningsklasse in een interview met de Britse krant Daily Mail. Volgens Ecclestone draagt de nieuwe eigenaar Liberty Media een andere filosofie uit.

“Ik zie Formule 1 heel anders dan andere mensen. Iedereen wil naar een restaurant waar ze geen tafel kunnen krijgen, dus daarom was ik zeer streng met paddockpassen”, legt de Brit uit.

“De filosofie van Liberty is meer open. Zij hebben een Amerikaanse cultuur en daar loopt iedereen op de paddock en in de pitstraat en kunnen ze praten met de coureurs en in hun auto zitten”, gaat Ecclestone verder.

“In Formule 1 hebben we een vijfsterrenrestaurant gerund, geen hamburgertent, maar misschien is de keuken nu meer toegankelijker en smaakt het zelfs beter.”

Opzet persconferenties gewijzigd door FIA

De opzet van de persconferentie op de donderdag voor elke Grand Prix wordt gewijzigd. In de perszaal zitten vanaf dit seizoen niet zes coureurs die dertig minuten worden ondervraagd, maar vier coureurs die na 25 minuten worden afgewisseld door vier andere coureurs die ook 25 minuten vragen beantwoorden van journalisten.

Komende donderdag kan de pers eerst Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel aan de tand voelen. Daarna is het de beurt aan Valtteri Bottas, Felipe Massa, Lance Stroll en Esteban Ocon.

Racing Team Nederland presenteert LMP2-auto

Onder grote belangstelling van de Nederlandse pers heeft Racing Team Nederland de LMP2-auto gepresenteerd die deel zal gaan nemen aan de European Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans. In Veghel trokken coureurs Jan Lammers en Frits van Eerd het doek van de auto. Samen met de meest ervaren Formule 1-coureur aller tijden Rubens Barrichello zullen zij Racing Team Nederland vertegenwoordigen.

Foto's: Mercedes F1, @PatrickMoeke, Racing Team Nederland

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden