Nieuwsoverzicht 22 februari

images_16836004_1517109381703718_4865039441836480161_o

› Perez droomt van winst, Ocon wil punten
› Nyck de Vries blijft talent van McLaren
› Nieuwe helm Hamilton eerbetoon Senna 

Perez droomt van winst, Ocon wil punten

Force India heeft vanmiddag als derde team de nieuwe auto gepresenteerd. De coureurs Sergio Perez en Esteban Ocon hebben hoge verwachtingen van de VJM10. 

"Mijn doel is om de resultaten van vorig seizoen te overtreffen", zei Sergio Perez. "Dat is een flinke uitdaging, maar ik hoop dat we opnieuw een van de verrassingen van het jaar worden. Persoonlijk droom ik ervan dat we onze eerste overwinning kunnen boeken."

Ook zijn nieuwe teamgenoot, Esteban Ocon, is ambitieus al durft hij het woord 'winst' niet in de mond te nemen. "Ik wil iedere race punten scoren. Op dat niveau zit het team en ik zou teleurgesteld zijn als we het seizoen niet beginnen met goede resultaten. Ik weet dat het niet eenvoudig gaat worden omdat de concurrentie ook sterk is, maar we moeten de lat hoog leggen. Belangrijk is nu eerst om goed werk te verrichten tijdens de tests in Barcelona. Na die testweken hebben we een beter idee van hetgeen we kunnen verwachten in Melbourne."

Nyck de Vries blijft talent van McLaren

Veel geruchten deden de laatste weken rondom hem de ronde, maar Nyck de Vries blijft 'gewoon' een talent in opleiding van McLaren. “Nyck liet vorig jaar opnieuw zien dat hij een coureur is om rekening mee te houden”, zei McLaren-directeur Zak Brown. “Hij maakt al sinds zijn karttijd deel uit van McLaren en combineert snelheid met een geweldige passie voor autosport, een enorme vastberadenheid en een zeer professionele houding. Hij is een indrukwekkend talent.”

De Vries leek op weg naar een zitje in de langeafstandsracerij maar greep mis bij het team van AF Corse. In welke klasse hij dit seizoen wél zal uitkomen is nog niet bekend. McLaren zegt dat De Vries bezig is met een zitje in een 'groot internationaal kampioenschap'. 

Nieuwe helm Hamilton eerbetoon Senna

Drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zal komend seizoen met een nieuwe helm rijden. Fans van de Brit konden een helmontwerp insturen. Afgelopen middag maakte Hamilton via de sociale media het winnende model bekend. 

Het winnende ontwerp is een eerbetoon aan Hamiltons grote voorbeeld Ayrton Senna. Rai Caldato - de maker van het winnende ontwerp - hield daar met het maken van z'n ontwerp rekening mee. "Raí heeft mijn lay-out een nieuwe dimensie gegeven door nieuwe strepen toe te voegen aan de zijkant", aldus Hamilton. "Als eerbetoon aan mijn held Ayrton Senna bevat de helm de kleuren van Brazilië: groen, geel en blauw." 

De drie sterren op de zijkant verwijzen naar de drie wereldtitels die de coureur van Mercedes in zijn F1-carrière won. 

Foto's: Force India, Lewis Hamilton Instagram

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen