Nieuwsoverzicht 24 februari

redbull-truck

› Max Verstappen op dinsdag en donderdag in actie
› Hier terugkijken: de onthullingen van Ferrari en McLaren
› Toro Rosso te laat op eigen feestje
› Nog vier presentaties te gaan
› Jenson Button reserverijder McLaren
› Giovinazzi vervangt Wehrlein bij Sauber

Max Verstappen op dinsdag en donderdag in actie

De RB13 wordt pas komende zondag onthuld, maar Red Bull heeft al wel bekendgemaakt op welke dagen Daniel Ricciardo en Max Verstappen in actie komen. Onze landgenoot neemt tijdens de eerste testweek de dinsdag (28 februari) en donderdag (2 maart) voor zijn rekening, terwijl Ricciardo op maandag 27 februari en woensdag 1 maart rijdt.

Red Bull heeft het programma voor de tweede testweek nog niet bekendgemaakt. Die test vindt plaats van dinsdag 7 t/m vrijdag 10 maart.

Hier terugkijken: de onthullingen van Ferrari en McLaren

Niet één maar twee presentaties vandaag en dan meteen die van de twee succesvolste Formule 1-teams aller tijden. Ferrari beet vanochtend het spits af met de SF70-H. Dat zag er zo uit:

https://www.youtube.com/watch?v=Z6-rERReNEg

Twee uur later was het de beurt aan McLaren. De verwachtingen waren hooggespannen en het team stelde niet teleur. Op verzoek van de duizenden fans is het oranje teruggekeerd in de livery van McLaren, wat sommigen overigens doet terugdenken aan Spyker en Arrows terwijl anderen er weer meer Virgin in zien:

Toro Rosso te laat op eigen feestje

De introductie van de Toro Rosso STR12 verloopt allesbehalve vlekkeloos. Het team uit Faenza moest eerder deze week al de filmdag voortijdig afbreken vanwege problemen met de Renault-motor en vandaag is bekendgemaakt dat de presentatie – komende zondag op het Circuit de Catalunya – met anderhalf uur is uitgesteld. De stal laat weten dat er sprake is van “overmacht” zonder aan te geven wat die overmacht precies inhoudt. Mogelijk iets met de catering.

Nog vier presentaties te gaan

Six down, four to go: na Sauber, Renault, Force India, Mercedes, Ferrari en McLaren moeten nog vier renstallen het doek van hun auto's afhalen. Dat gebeurt morgen en overmorgen:

25 februari - Williams Martini Racing

26 februari - Haas F1 Team
26 februari - Red Bull Racing
26 februari - Scuderia Torro Rosso

Jenson Button reserverijder McLaren

Het was eigenlijk een publiek geheim, maar teambaas Eric Boullier heeft het vandaag bij de onthulling van de MCL32 nog maar eens hardop bevestigd: Jenson Button is officieel achter Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne de reserverijder van McLaren. De wereldkampioen van 2009 kondigde vorig jaar aan te stoppen, maar vervult binnen het team nog wel een soort van ambassadeursrol. Mocht Alonso of Vandoorne dit jaar niet in actie kunnen komen dan doet het team dus een beroep op Button.

Giovinazzi vervangt Wehrlein bij Sauber

Antonio Giovinazzi zal tijdens de testdagen in Barcelona Pascal Wehrlein vervangen. Dat heeft Sauber vrijdag bekendgemaakt. Wehrlein, de nieuwe aanwinst voor de renstal van Monisha Kaltenborn, kan niet in actie komen als gevolg van zijn crash tijdens de Race of Champions in Miami, in januari. Daar liep de Duitser een rugblessure op die hem weerhoudt van het rijden in de Sauber C36-Ferrari.

Giovinazzi zal Wehrlein dus vervangen. Dat hij daar blij mee is, laat hij weten in een statement via het team: “Ik dank Sauber F1 voor het mogelijk maken van deze test en ook Ferrari dat mij toestemming gaf om Wehrlein te vervangen.” De Italiaan komt op de maandag en donderdag van de eerste testweek. Of Wehrlein in de week daarna wel in actie komt is nog niet duidelijk.

Foto: Red Bull Racing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen