Ricciardo
  • 'Motorupgrade Renault pas in juni gereed'
  • Alonso: 'Nog nooit zo goed als nu geweest'
  • Bridgestone keert voorlopig niet terug in Formule 1
  • Geen Rotterdam City Racing in 2017

'Motorupgrade Renault pas in juni gereed'

Red Bull Racing zal tot de Grand Prix van Canada moeten wachten totdat de eerste grote motorupgrade van de Renault-motor is doorgevoerd, dat zegt Red Bull-adviseur Helmut Marko in gesprek met Motorsport.com. "Er is veel werk aan de winkel. De racesnelheid stemt ons positief. Aan onze kant is er nog veel werk te verzetten. Dat geldt ook voor Renault. In Montreal komt hun grootste stap. In Barcelona komt er iets kleiners, maar in Montreal een redelijke stap."

Red Bull Racing werd voorafgaand aan het seizoen gezien als dé grote uitdager van Mercedes. In Melbourne bleek het team van Daniel Ricciardo en Max Verstappen het derde team in de pikorde te zijn.

Alonso: 'Nog nooit zo goed als nu geweest'

Voor de buitenwacht is het lastig te zien, maar Fernando Alonso denkt dat hij in zijn carrière nog nooit zo goed is geweest als nu. De Spanjaard had in Melbourne lange tijd zicht op een puntenfinish, maar viel vlak voor de finish uit met motorproblemen. "In mijn carriere ben ik nog nooit zo goed als nu geweest, dat gevoel heb ik echt", aldus de tweevoudig wereldkampioen. "Dan is het teleurstellend dat je voor ieder puntje moet vechten. De wagen is overduidelijk niet competitief. Tijdens de race moest ik enorm veel brandstof besparen. Toen ik hoorde dat ik tiende lag was dat een behoorlijke verrassing. Het gaf aan dat ik echt op de limiet aan het rijden was."

Bridgestone keert niet terug in Formule 1

Bandenfabrikant Bridgestone peinst er niet over om op korte termijn terug te keren in de koningsklasse van de autosport. Bridgestone is een van de succesvolste bandenfabrikanten uit de geschiedenis van de Formule 1, maar richt zich nu op andere evenementen zoals de Olympische Spelen.

"Wij proberen superieure kwaliteit te leveren, terwijl een discipline als de Formule 1 vraagt om banden die ontworpen zijn om te slijten en te falen", aldus Robin Shaw baas van de Europese tak van Bridgestone. "Het is lastig om dan het juiste verband te zien. Ik ben Formule 1-fan maar ik ben blij dat we investeren in de Olympische Spelen en niet in de Formule 1."

Geen Rotterdam City Racing in 2017

Ook dit jaar zal er in Rotterdam geen City Racing-evenement plaatsvinden, zo meldt Algemeen Dagblad. Omdat de route die in eerdere edities werd gebruikt vanwege werkzaamheden niet beschikbaar was, werd er begin dit jaar onderzoek gedaan naar een alternatieve route van het race-evenement. Hierbij zouden de Boompjes, Maastunnel en andere bruggen ontzien worden. Dat bleek niet haalbaar te zijn.

Organisator Robert Heilbron baalt dat het evenement ook dit jaar niet door gaat in Rotterdam. ,,Er waren alternatieve locaties, maar die lagen allemaal ver buiten het centrum. Dat maakt het onaantrekkelijk voor onze sponsoren. Bavaria had ook interesse getoond, maar dat gaat nu dus niet door omdat we het centrum niet kunnen gebruiken.’’

Rotterdam City Racing werd voor het laatst in 2014 gehouden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen