1920x960-Stoffel-Vandoorne-McLaren-Australie-2017
  • McLaren gaat niet zelf motoren bouwen
  • FIA opent in december Hall of Fame
  • Renault gaat voor plek vijf bij constructeurs
  • Eddie Irvine: ‘Vettel verwend en arrogant’

McLaren gaat niet zelf motoren bouwen

Het is uitgesloten dat McLaren zelf een motor gaat bouwen nu de prestaties van de Honda-krachtbron te wensen overlaat. Dat verklaart directeur Zak Brown van de Britse renstal. McLaren bouwt al zelf motoren, maar dan voor de eigen straatauto’s en het GT-programma.

“McLaren Automotive is een andere tak. Hun krachtbron is een McLaren-motor, maar het Formule 1-team heeft andere economische prioriteiten dus dat is op dit moment geen onderwerp van gesprek. We zijn geen motorfabrikant, we zijn een raceteam en een constructeur, maar wie weet over tien jaar”, zegt Brown in gesprek met het Britse Autosport.

Ondanks de problemen met de Japanse motorenpartner spreekt Brown zijn vertrouwen uit in Honda. “We werken samen om te bekijken wat de beste manier is om weer zo snel mogelijk competitief te worden om dan uiteindelijk het ultieme doel te bereiken: samen de wereldtitel winnen.”

FIA opent in december Hall of Fame

De international autosportfederatie FIA is bezig met het opzetten van een Hall of Fame, waarin de grote namen uit alle racecategorieën worden geëerd. Dat heeft FIA-president Jean Todt bekendgemaakt.

“Het is iets waaraan we al twee, drie jaar werken. In december van dit jaar openen we een FIA Hall of Fame, eentje in Parijs en in Geneve”, zegt Todt.

Renault gaat voor plek vijf bij constructeurs

De vijfde plaats in het constructeurskampioenschap. Dat wordt het richtpunt van Renault dit jaar. Dat zegt Renault Sport-baas Cyril Abiteboul.

“Het grote positieve punt dat we meenemen uit Melbourne is dat we de pace hebben om te rijden waar we willen zijn: vechten om de punten. Als we alles goed doen, zullen tegen het einde van het seizoen in gevecht zijn om de vijfde plaats bij de constructeurs.”

“De powerunit presteert op het verwachte niveau en we weten dat er meer zit aan te komen. Te zijner tijd schakelen we over naar de 2017-specificatie MGU-K en zullen we upgrades introduceren, maar alleen als we het benodigde betrouwbaarheidsniveau halen.”

Eddie Irvine: ‘Vettel verwend en arrogant’

Eddie Irvine is niet echt een fan van Sebastian Vettel. In zijn videocolumn voor het Duitse Motorsport-total.com geeft de voormalige Formule 1-coureur zijn ongezouten mening over de viervoudig wereldkampioen.

“Sebastian Vettel is een verwend nest en arrogant”, zegt Irvine. “Toen hij in de Formule 1 kwam werd hij omringd door bewondering. Dat boorde zijn narcisme aan en daarmee begon zijn arrogantie.”

Irvine, die zelf ook niet vies was van een portie zelfingenomenheid en dat zelf ook beaamt, vindt dat Vettel niet kan worden vergeleken met Michael Schumacher, de voormalige teamgenoot van Irvine bij Ferrari.

“Vettel is een goede coureur, maar Michael was van een andere orde. Hij was uitzonderlijk. Iedereen wist dat, maar nu moeten we kiezen wie de beste is: Vettel, Alonso of Hamilton. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Hamilton.”

Foto: McLaren

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden