Nigel Mansell: ‘Formule 1 staat voor een uitdaging zonder Ferrari’

1920x1080-Kimi-Raikkonen-Ferrari-GP-Abu-Dhabi-2017

De Formule 1 kan het zich niet veroorloven om grote teams na 2020 te laten vertrekken uit de sport, laat staan Ferrari. Dat is de mening van Nigel Mansell, voormalig wereldkampioen (1992, Williams) en tevens race-winnaar voor de Italiaanse renstal.

Liberty Media heeft aangegeven om gedurende komend seizoen tot nieuwe motorreglementen te komen en bijbehorende budgetplafonds in een poging de sport competitiever te maken. Ferrari heeft gedreigd de sport te verlaten. Ook Mercedes en Renault hebben inmiddels aangegeven het met deze koers niet eens te zijn.

Mansell, in een interview bij Sky Sports News, stelt dat de Formule 1 eerst zal moeten zorgen dat er meer teams dan de huidige tien zijn. De sport kan zich niet permitteren dat er teams weglopen, dat zal de koningsklasse voor grote uitdagingen zetten. “We hebben vandaag de dag maar 20 wagens op de grid, in onze tijd waren er 43 wagens die zich voor 26 beschikbare plaatsen konden kwalificeren”, aldus Mansell. “Fans wereldwijd schreeuwen om 26 wagens. We hebben nieuwe coureurs nodig, nieuw bloed, en nieuwe teams die strijden binnen een evenwichtig deelnemersveld”.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden