Nikita Mazepin tekent meerjarig contract bij Haas

image-1

Het zat er al even aan te komen, maar het is nu eindelijk officieel: Formule 2-coureur Nikita Mazepin zal vanaf volgend seizoen voor het team van Haas rijden. De Amerikaanse renstal maakte het nieuws dinsdagochtend bekend, zo meldt de Formule 1.

De 21-jarige Rus staat op dit moment op de derde plek in het Formule 2-kampioenschap met nog twee races te gaan. Ook heeft hij al eerder dingen voor de Formule 1 gedaan. Zo testte hij in 2016, 2017 en 2018 nog voor het team van Force India en testte hij in 2019 voor Mercedes.

"Ik ben heel blij dat Nikita Mazepin volgend seizoen voor ons team rijdt", vertelde teambaas Guenther Steiner. "Nikita heeft dit jaar in de Formule 2 nog maar eens laten zien wat hij kan met een reeks overwinningen en een handjevol podiumplekken. Het was een sterk tweede seizoen in de F2 voor hem."

Steiner kijkt er naar uit om te zien wat Mazepin in de Formule 1 kan bereiken. "We kijken ernaar uit om hem de kans te geven om in de koningsklasse van de autosport te racen."

Droom die uitkomt

Mazepin zelf is natuurlijk erg blij dat hij een Formule 1-stoeltje veroverd heeft. "Al mijn hele leven lang droom ik ervan om Formule 1-coureur te worden", stelde de Rus. "Ik zal degene zijn die het team feedback moet geven om zo de auto te verbeteren. Ik grijp die verantwoordelijkheid met beide handen aan en ik kan niet wachten om te beginnen."

Lees ook: Hamilton heeft corona en rijdt niet tijdens Sakhir Grand Prix

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen