Norris: 'Max is meer een racer dan Lewis'

DFq4QFiXkAERVbx

Met de start van het nieuwe Formule 1-seizoen over slechts een paar dagen, staat de strijd om het kampioenschap weer op het punt van beginnen. Wederom rijst de vraag of er dit jaar wel een team gaat zijn dat Mercedes van de troon kan stoten. McLaren-coureur Lando Norris hoopt dat Red Bull Racing dat team gaat zijn.

“Ik ken veel mensen die geen Formule 1 kijken, omdat het enige wat ze zien Mercedes is die weer een race wint", vertelt Norris aan PA News Agency. "Ik hoop dat het dit seizoen anders gaat zijn, maar die kans is klein. Het is jammer, maar wat kun je er aan doen?"

Het is de 20-jarige Brit niet ontgaan dat Mercedes ook dit jaar weer hard heeft gewerkt om een goede auto te bouwen. "Ze (Mercedes) komen met van die ideeën waar niemand anders mee komt (DAS). Iedereen moet harder werken om het gat naar Mercedes te dichten."

Hoewel Mercedes in de ogen van Norris weer een streepje voor lijkt te hebben op de rest, hoopt de coureur dat Max Verstappen ze wat tegengas kan geven. "Max is meer een racer dan Lewis", stelt Norris. "Verstappen wint door geweldige inhaalacties en hij rijdt altijd op de limiet."

https://www.instagram.com/p/B8enjVkh4DY/

"Lewis is erg goed met kwalificeren. Hij doet dat perfect waardoor hij op poleposition start en wint dan vanaf die plek de race. Je ziet hem alleen nooit van die mooie inhaalacties maken, waarschijnlijk omdat hij bijna altijd helemaal vooraan start, Verstappen doet dat echter wel."

Norris schuift niet onder stoelen of banken dat hij hoopt dat het dit jaar tot een gevecht komt tussen Hamilton en Verstappen. "Beide coureurs hebben hun sterke punten. Het zou tof zijn om dit jaar te zien hoe ze het tegen elkaar opnemen. Zij zijn de twee coureurs die zich op dit moment bewijzen."

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen