Norris teleurgesteld na kwalificatie GP Emilia-Romagna

2021EmiliaRomagnaGrandPrixSaturdayGP2102_120924_N3I8685

Lando Norris is niet tevreden met de zevende plaats die hij tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna pakte. De coureur van McLaren zegt dat zijn bolide misschien zelfs in staat was om mee te vechten voor pole.

Norris noemt het einde van zijn kwalificatie "teleurstellend". "Ik denk dat het de hele tijd erg goed ging en ik was heel blij met al mijn rondes", zei de 21-jarige Brit. "We reden maar één ronde in Q1 en Q2, wat denk ik de eerste keer ooit was voor mij. Het zag er veelbelovend uit en mijn laatste ronde (in Q3 red.) was een erg goede, maar ik ging een klein beetje te wijd waardoor de rondetijd werd afgepakt. Ik ben best teleurgesteld, want we hadden veel hoger kunnen eindigen en de race vanaf een veel betere positie kunnen starten."

2021EmiliaRomagnaGrandPrixSaturdayGP2102_115500_2ST2782-700x467
Foto: McLaren Media Centre

Pole

Tijdens Q3 zette Norris een enorm snelle tijd neer die op dat moment goed was voor P2, maar die werd afgepakt vanwege track limits. "Nadat we vrijdag moeite hadden, hebben we veel gewerkt en de auto voelde veel beter aan vandaag. Zowel het team hier als in de fabriek heeft van de ene op de andere dag een geweldige prestatie verricht door aan verbeteringen te werken en ons een auto te geven die snel aanvoelde. De auto was in staat om bovenin mee te vechten, misschien zelfs wel voor pole. Ik ben ontdaan, maar er zijn nog steeds veel positieve dingen aan vandaag die we mee kunnen nemen en hopelijk weten we die om te zetten tot een goed resultaat in de race."

Lees ook: Tsunoda: "Pushte te hard bij insturen chicane"

Lees ook: Verstappen baalt van foutje in Q3

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden