Norris, Vandoorne, Ocon of Perez rijdt in 2019 voor McLaren

Lando-Norris

Directeur Zak Brown heeft vrijdag op Monza zijn shortlist van kandidaten voor het tweede McLaren-stoeltje vrijgegeven. Het team uit Woking maakt een keuze uit huidig coureur Stoffel Vandoorne, testcoureur Lando Norris en Racing Point Force India-rijders Esteban Ocon en Sergio Perez.

"Die vier kandidaten hebben we op ons lijstje staan", onthult Brown in gesprek met de BBC. "We zullen een weloverwogen keuze maken die puur gebaseerd is op talent."

Tijdens de eerste vrije training op Spa-Francorchamps en op Monza kwam testcoureur Norris in actie voor McLaren. De 18-jarige Brit heeft een goede indruk achtergelaten. "Hij zit telkens maar een paar tienden van Fernando Alonso af, dus dat is erg knap. Het is een goede test voor hem geweest om te zien of hij klaar is voor het echte werk. Tot dusver weet hij ons te overtuigen."

Brown benadrukt dat ook Vandoorne nog altijd een goede kans maakt om zijn zitje te behouden. "Ook Stoffel is een serieuze kandidaat voor ons. We weten wat hij kan en hij is altijd betrouwbaar geweest. In de komende weken zullen we een besluit nemen."

De McLaren-baas is eveneens gecharmeerd van het Force India-duo Ocon en Perez. Beide coureurs zijn bij hun huidige werkgever in het bezit van een aflopend contract. Eerder werd al bekend dat Renault-coureur Carlos Sainz in 2019 voor McLaren zal rijden.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden