Nyck de Vries gelooft nog in de titel

Dc75_vwWsAIXram

Nyck de Vries kent een lastige start van zijn Formule 2-seizoen. De Nederlander staat zesde in het kampioenschap met een achterstand van 52 punten op leider Lando Norris. De McLaren-junior wacht ook nog op zijn eerste overwinning in 2018.

"Het is een lang kampioenschap en er is nog van alles mogelijk. Als je terugkijkt naar het jaar waarin Gasly kampioen werd, zie je dat hij ook veel tegenslag had maar zich toch terug wist te vechten", laat De Vries aan Motorsport.com weten.

De snelheid van De Vries is niet het probleem. De Prema-coureur kan zich meten met de snelsten, maar het ontbreekt de Nederlander nog aan een beetje geluk. "Natuurlijk hebben we veel punten verloren, ondanks dat we vaak snel genoeg waren. In Bahrein waren we niet zo snel als we hadden moeten zijn, maar in Baku, Barcelona en Monaco deden we mee om de prijzen. De stand in het kampioenschap is geen realistische weergave van waar we horen te staan."

Komend weekend mag De Vries weer in actie komen. De Formule 2-hoofdrace gaat zaterdag om 17.45 uur van start. Zondag om 12.00 uur volgt de sprintrace.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden